Caner Erkin Sağlık Kontrolünden Geçiyor

Caner Erkin İstanbul'a Gelerek Bu Sabah Sağlık Kontrolünden Geçmek İçin Acıbadem Hastanesi'ne Geldi.
Sarı lacivertli kulüp dün, bonservisi CSKA Moskova'da bulunan genç sol kanat oyuncusu için Rus ekibiyle anlaşırken, Caner bu sabah sağlık kontrolünden geçen sarı lacivertli futbolculara katıldı. Genç futbolcunun Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne geldi ve burada diğer takım arkadaşları ile birlikte sağlık kontrolünden geçecek. Fenerbahçe'nin yeni transferi bu akşam yapılacak antrenmana katılacağı ve bugün ya da bir kaç gün içinde basın önünde sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

Joe Cole'a Çizme'den Teklif

İngiliz The Sun Gazetesi'nin haberine göre AC Milan, 29 yaşında ki oyuncuya yıllık 3 Milyon Pound vermeye hazır.

İngiliz The Sun Gazetesi'nin haberine göre AC Milan, 29 yaşında ki oyuncuya yıllık 3 Milyon Pound vermeye hazır. Haberde ayrıca İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello'nun bu oyuncuyu Milan'a önerdiği de ifade ediliyor.Joe Cole , İtalya'da oynamaya sıcak baksa da yıllık 3 Milyon Pound'u az buluyor. Tottenham ve Arsenal'inde transfer listesinde bulunan Cole'un tercihini hangi takım daha çok para ödemeyi kabul ederse, ondan yana yapacağı belirtiliyor.

Trabzonspor Yıldızını Bekliyor


Trabzonsporlu Taraftarlar, Forvet Transferinin Bir An Önce Gerçekleşmesini Bekliyor.
Transfer çalışmalarında istediği isimleri henüz kadrosuna katamayan Trabzonspor'da taraftarların yıldız futbolcu beklentisi devam ediyor. Başkan Sadri Şener'in, "Tartışılmayacak bir isim alacağım" demesinin ardından beklentileri daha da artan taraftarlar, transferin bir an önce gerçekleşmesini istiyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in de transferlerin kampa yetişmesi konusunda yönetimle temaslarını hızlandırdığı belirtildi. Bu arada Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan Geovanni'nin çocuklarının okulunu bahane ederek Trabzon'a gelmeyi kabul etmediği belirtildi.

Milijkovic Sağlık Kontrolünden Geçti


Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın Yeni Transferi Sırp Voleybolcu İvan Miljkovic Sağlık Kontrolünden Geçti.

Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nın Yeni Transferi Sırp Voleybolcu İvan Miljkovic Sağlık Kontrolünden Geçti.
FOTOGALERİ
Şükrü Saraçoğlu Stadını Yaktılar

Bu sabah Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne gelerek çeşitli testlerden geçirilen 31 yaşındaki futbolcu saat 12.30'da Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda basın önünde düzenlenecek törenle kendisini sarı lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak.

Elano Antrenmanı Yarıda Bıraktı

Brezilya'da Sakatlıklar Baş Ağrıtmaya Devam Ediyor.
2010 Dünya Kupası'nda Hollanda ile oynanacak çeyrek final müsabakasına hazırlanan Brezilya'da sakatlıklar baş ağrıtmaya devam ediyor.
Brezilya'nın Fildişi Sahili ile yaptığı grup maçında sakatlanan
Elano'nun, bugün yapılan antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kaldığı öğrenildi.
Elano'nun, bir saat kadar süren antrenmanı tamamlayamadığı ve çalışmasını yarıda bırakarak takım doktoru Jose Luiz Runco'ya danıştığı belirtildi.


Galatasaray'da oynayan Brezilyalı futbolcu, dün Şili ile yapılan ikinci tur maçında forma giyememişti.
Brezilya'da, orta saha oyuncusu
Ramires de sarı kart cezası nedeniyle Hollanda maçında görev alamayacak. Diğer orta saha oyuncuları Felipe Melo ile Julio Baptista'nın da sakatlıkları nedeniyle oynayıp oynayamayacakları henüz bilinmiyor.
Hollanda-Brezilya maçı Cuma günü oynanacak.

Newcastle Unıted'ta Mevlüt Sesleri

Newcastle United, PSG'de Forma Giyen Türk Golcü Mevlüt Erdinç'i Renklerine Katmak İstiyor.
Fransız L'Equipe Gazetesi, Newcastle'ın Mevlüt Erdinç ile temasta olduğunu iddia etti. Haberde, İngiliz ekibinin, Türk futbolcu için PSG'e 6 Milyon Euro'luk teklif yaptığı ancak Fransız kulübünün bu teklifi kabul etmediğinin altı çizildi. Hücüm hattını güçlendirmek isteyen Newcastle'ın Mevlüt için ısrarlı olacağı ve yeni bir teklif yapmaya hazırlandığı ifade edildi. 23 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon 9 Milyon Euro karşılığında Sochaux'dan PSG'e transfer olmuştu.

Marquez'in Tek Çaresi Galatasaray

Rijkaard'ın Israrla İstediği Marquez Konusunda Galatasaray'ı Sevindirecek Gelişmeler Yaşanıyor.

Galatasaray'la birlikte Rafael Marquez'i transfer etmek için girişimlerde bulunan Juventus, Meksikalı oyuncudan vazgeçerek rotasını Roma'nın Fransız savunmacısı Philippe Mexes'e çevirdi. Böylece Cim Bom, Marquez'e bir adım daha yaklaştı Rijkaard'ın ısrarla istediği Rafael Marquez konusunda Galatasaray'ı sevindirecek gelişmeler yaşanıyor. İlk olarak Meksikalı yıldızın yaptığı açıklamalar, Cim Bom'u bu transfer için umutlandırdı. Marquez, Guardiola'yla yapacağı görüşmede ayrılmak istediğini belirteceğini ve bonservisinde kolaylık yapılmasını rica edeceğini söyledi. İkinci müjde ise İtalya'dan geldi. Marquez'le ilgilenen Juventus'un bu transferden vazgeçerek Roma'lı Mexes'e yöneldiği öğrenildi. Hiçbir engel kalmadı İtalyan medyasında çıkan haberlerde, Roma'ya resmi teklif götüren Juve'nin kısa süre içerisinde bu transferi bitireceği ve bu nedenle Marquez'e teklif yapma planını rafa kaldırdığı yazıldı. Böylece Galatasaray için Marquez transferinde çok önemli bir engel ortadan kalkmış oldu.

4 maçta 360 dakika

Rafael Marquez, Meksika'nın Dünya Kupası'ndaki 4 maçında da 90 dakika forma giydi. ilk karşılaşmada Güney Afrika karşısında takımına bir puanı getiren golü atan tecrübeli oyuncu, turnuvadaki tek sarı kartını son oynadıkları Arjantin maçında gördü. Marquez, Barcelona'da düzenli forma şansı bulamasa da Meksika Teknik Direktörü Javier Aguirre'nin en güvendiği isimlerden biri oldu.

Paraguay Çeyrek Finalde

Paraguay, Penaltı Atışları Sonunda Japonya'yı 5 - 3 Yenerek Çeyrek Finale Yükseldi.
Maça her iki takım da hırslı başladı, ancak orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk 20 dakikalık bölümde rakipler kale önünde etkili olamadı. Maça bu dakikadan sonra kısa bir süre için de olsa hareketlilik geldi. Paraguay'ın Lucas'la bulduğu pozisyonda Japon kaleci Kawashima topun ağlarla buluşmasına izin vermedi.
MATSUİ DİREĞE TAKILDI
22. dakikada bu kez gole yaklaşan taraf Japonya oldu. Matsui'nin ceza sahasının dışından sert bir şekilde kaleye gönderdiği top, üst direkten geri geldi. Bu iki pozisyonunun ardından maç, eski ağır ritmine döndü ve sonuç getirmeyen karşılıklı ataklarla geçti. Japonya, 39. dakikada tekrar gole yaklaştı. Honda, ceza sahası çizgisinin hemen dışında buluştuğu topu, solunda boşta bulunan arkadaşına vermek yerine kaleye göndermeyi tercih etti ve dışarı doğru falso alan top, direğin yanından dışarı çıktı. Her iki takımın da kontrollü oynamaya çalıştığı ilk 45 dakika, çok da keyif vermeyen mücadelenin ardından 0-0 sona erdi.
TEMPO DEĞİŞMEDİ
Aynı tempoda oynanan ikinci yarıda hem Paraguay, hem de Japonya hücumda organize olmayı başaramadı. Hücumda, takım oyunu bir yana, bireysel becerilerden de uzak olan iki takım arasındaki mücadele orta sahada devam etti ve ikinci 45 dakika da 0-0 sona erdi.
UZATMALAR
Uzatma dakikalarına, rakibine oranla daha hızlı başlayan Paraguay, 97. dakikada Valdez'le gole yaklaştı. Topla ceza sahası içinde buluşan Valdez'in gol denemesine, iyi yer tutan ve kalesinden zamanında çıkan kaleci Kawashima izin vermedi. Eşitliğin uzatma dakikalarında da bozulmaması üzerine penaltılara gidildi.
PENALTI ATIŞLARI
Paraguay, Baretto, Lucas, Riveros, Valdez ve Cardozo ile kullandığı 5 penaltı vuruşunu da golle sonuçlandırdı. Japonya'da ise Endo, Hasabe ve Honda penaltı atışlarını gole çevirirken, Komano'nun penaltı vuruşunda top, direğe çarparak auta gitti. Böylece penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Paraguay çeyrek finalist oldu.

Guiza Krizi Büyüyor

Güzia Krizi Giderek Büyürken, Sarı Lacivertli Futbolcu Bu Kez de Katılması Gereken Sağlık Kontrolüne Gelmedi.

Fenerbahçe'de İspanyol golcü Daniel Güzia krizi giderek büyürken, sarı lacivertli futbolcu bu kez de katılması gereken sağlık kontrolüne gelmedi. Pazartesi günü yapılan sezonun ilk antrenmanına katılması için önceden çağrı yapılan ve uçak bileti kendisine gönderilmesine rağmen antrenmana katılmayan İspanyol futbolcu, geçikmeli olarak İstanbul'a gelirken, dün yapılan antrenmanlara da ağrılarını bahane ederek katılmadı. Sarı lacivertli futbolcuların iki grup halinde bugün geçtikleri sağlık kontrolüne katılacağı bildirilen Daniel Güzia, Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne de gelmedi. Güzia'nın yapılan tüm eleştirilere ve kötü performansına rağmen kendisini oynatmaya devam eden teknik direktör Christoph Daum'un görevinden ayrılması ve yerine Aykut Kocaman'ın gelmesinin ardından Fenerbahçe'de kalmak istemediği ve kendisine bir kulüp bulmaya çalıştığı iddia edildi. Sarı lacivertli yönetimin de Güiza'ya kampa geç geldiği için verdiği para cezasını, bugün sağlık kontrolüne katılmadığı için katlayarak arttırması bekleniyor.

Windows 7, Türkiye'ye özel fiyattan satışa sunuldu


Dün akşam bütün dünya ile aynı anda tanıtımı yapılan Windows 7, gelişmiş özellikleri ve yenilikçi teknolojisiyle bilgisayar kullanma alışkanlıklarını değiştirmeye aday.
Bilişim mağazaları ve tekno marketlerde satışa sunulan Windows 7, kullanıcıların değişen ihtiyaçları doğrultusunda Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate paketler olarak raflardaki yerini alıyor.
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Windows 7'nin kullanıcıyla buluşmasının tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye'deki tüketiciler bütün dünya ile aynı anda Windows 7 ile tanıştı. Windows 7'nin hayatımıza getirdiği kolaylıkları kullandığımız her geçen gün daha iyi anlayacağız. PC, mobil ve İnternet platformlarını kesintisiz bir şekilde entegre eden teknolojik altyapısıyla Windows 7, günümüz kullanıcısına yepyeni ufuklar açıyor. Windows 7, gerek bireysel kullanıcıların, gerekse kurumların verimliliğini artıracak çok sayıda teknolojiye sahip. Ağ ortamındaki bilgisayarları ve cihazları tanıyarak iletişimin merkezi olurken, kullanıcıların bilgiye ulaşmasını hızlandıran arama özellikleriyle günlük işlerin hızlı bir şekilde halledilmesini sağlayacak. Kullanıcı ihtiyaçlarına hızlı yanıt veren arayüz tasarımı, çoklu temas teknolojisi, ağdaki müzik ve video dosyalarını çalıştıran Play To özelliği, çevredeki cihazları otomatik olarak bulan ve tanımlayan Device Stage teknolojisi gibi birçok yenilik, Windows 7'yi hepimiz için yaşamsal öneme sahip bir işletim sistemi haline getiriyor."
Windows 7 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Deney 7 yarışmasının birincisi ise lansman gecesi yapılan tören ile kamuoyuna açıklandı. İnternet ortamında 7 gün süresince arkadaşlarından destek alarak zorlu 77 görevi tamamlayan Deney 7 birincisi Nazlı Çelebi'ye 20 bin TL'lik ödülü Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan sundu.
Çelebi, "Windows 7 ve Internet Explorer 8 gibi Microsoft teknolojileri ile gerçek yaşamdaki birçok işi İnternet'te yapmak çok keyifliydi. Bana destek veren arkadaşlarıma, aileme ve Microsoft ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
"Windows, Sınırsız Yaşam"
Tüm dünyada "Windows, Sınırsız Yaşam" sloganıyla aynı anda satışa sunulan Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7, bireylerin ve kurumların bilgiye ulaşmasının önündeki bütün engelleri kaldırdı. Bu çerçevede Windows 7 değişimin zirve noktasını temsil ediyor.
Hayatı kolaylaştıran işletim sistemi Windows 7, sunduğu sayısız teknoloji ile son yılların en yenilikçi ürünleri arasında yer alıyor. Bilgisayar kullanım alışkanlıklarında çarpıcı değişimler sunan sezgisel arayüz tasarımı, hızlı sistem altyapısı, akıllı, zengin arama işlevleri ve gelişmiş güvenlik özellikleri, Windows 7'yi rakipsiz kılıyor.
Günlük işleriniz daha kolay
Windows 7 günlük işlerinizi daha hızlı ve kolay yapmanıza yardımcı oluyor. Şimdi Windows Arama ile Başlat menüsünden sadece birkaç kelime girerek bilgisayarınızdaki belgelere, e-postalara, şarkılara ya da herhangi bir dosyaya ulaşıp anında yerini saptamanız mümkün. Gelişmiş görev çubuğu ile dosyaları açıp bilgisayarınızda daha hızlı gezinebilirsiniz. Hatta en sık kullandığınız programları görev çubuğuna sabitleyebilir ve böylece tek bir tıklamayla ulaşabilirsiniz. Jump List'le düzenli olarak kullandığınız dosyaları sadece iki tıklamayla açabilirsiniz.
Birden fazla açık programı, belgelerinizi ve tarayıcı pencerelerinizi kolayca küçük resim ve tam ekran görünümleriyle yönetebilirsiniz.
Windows 7 açık pencereleri yeniden boyutlandırmak ve düzenlemek için yeni yollar sunuyor. Örneğin, Snap özelliği ile iki pencereyi ekranın karşılıklı iki kenarına doğru iterek düzgün bir şekilde yanyana getirebilirsiniz. Ayrıca bir pencereye tıklayıp fareyi biraz salladığınızda diğer pencereler küçülerek çalışma alanınızın ferahlamasını sağlar, aynı hareketle pencereleri eski yerine getirebilirsiniz.
Kişilerin günlük yaşamında bilgisayarda gerçekleştirdikleri rutin işler, Windows 7'nin sezgisel tasarımı ve kolay erişim olanakları ile birkaç kat daha hızlanacak.
Bilgisayar kullanıcısının en temel ihtiyaçlarından biri olan dosya, klasör, bilgisayar ve cihaz bulma özellikleri Windows 7'nin üstün performansıyla yepyeni bir anlam kazandı. Arama sonuçlarının sınıflandırılması ve gruplandırılması %38 oranında daha iyi olan Windows 7 ile kullanıcılar bilgisayar, ağ ve İnternet dahilinde araştırma yapabilecekler.
İstediğiniz gibi çalışır
Windows 7, bilgisayarınızın performansını arttırmak ve böylece daha hızlı ve güvenilir yapmak için tasarlanmıştır. Kısaca, Windows 7 ile bilgisayarınız tamamen istediğiniz gibi çalışır. Artık uyku modundaki Windows 7 sisteminiz uyandırılırken daha çabuk harekete geçecek, komutlara daha hızlı cevap verebilecek.
Windows Mobility Center'ın gelişmiş özellikleri ile kullandığınız mobil cihazları PC ile çok kolay senkron edebilecek, tüm mobil cihazlarınızı tek bir yerden yönetebileceksiniz.
Windows 7'nin gelişmiş güvenlik ayarları bilgisayarınızı ve gizliliğinizi korumanıza yardımcı olur. Windows 7'deki kullanıcı hesabı kontrolleri, bilinmeyen bir program çalıştırılmak istendiğinde sizi uyararak bilgisayarınızın kötü niyetli yazılımlar tarafından zarar görmesini engeller. Ebeveyn Kontrolleri ile, çocuğunuzun bilgisayarda geçireceği saatleri belirleyebilir hangi programları kullanabileceğini ve hangi oyunları oynayacağını kontrol edebilirsiniz.
Internet Explorer 8'deki SmartScreen
filtresi sizden gizli bilgilerinizi almaya çalışan aldatıcı web sitelerine karşı sizi uyararak bilgisayarınızın güvenli kalmasına yardımcı olur.
Bilgisayarınızı, yardımcı araçlar ve masaüstü temalarıyla istediğiniz gibi kişiselleştirebilir, hatta masaüstünüzü kendi fotoğraflarınızdan oluşan bir slayt gösterisine dönüştürebilirsiniz.
Windows 7 daha az sistem mesajları, açılır öğeler ve uyarılar almanız için tasarlanmıştır, böylece çalışırken daha az kesinti yaşarsınız.
Yenilikleri mümkün kılar
Windows 7 ile, bilgisayarınızda işlerinizi eğlenerek halletmek için kolay ve ilginç yeni yollar keşfedeceksiniz.
Uzaktan medya akışını kullanarak ev bilgisayarınızdaki fotoğraflara, müziğinize ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. PlayTo ile, bilgisayarınızdan ev bilgisayarınıza bağlı olan dijital kameralar ya da Wi-Fi müzik sistemleri gibi medya aygıtlarına kolayca müzik, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Kitaplıklar, ev ağınıza bağlı aygıtlardaki ve farklı bilgisayarlardaki fotoğraf, müzik ve belgelere kolayca ulaşmanızı sağlar.
DirectX® 11 teknolojisi nefes kesen oyun grafiklerini inanılamayacak kadar gerçek kılar.
Windows 7 ile istediğiniz herhangi bir yerde çalışabilirsiniz. Windows 7'nin ev ve iş ağlarınızı otomatik olarak doğru ayırmasını ve belgeleri doğru yazıcılara göndermesini ayarlayabilirsiniz. Windows 7 ile Wi-Fi, geniş bant, çevirmeli ağ ve VPN gibi uygun ağları görebilir ve bu ağlara sadece birkaç tıklamayla bağlanabilirsiniz.
Windows Touch dokunmatik ekranlı bilgisayarların daha kolay ve sezgisel kullanılmasını sağlıyor.
Zengin özelliklere sahip Media Center şimdi Windows 7 üzerinden yayın yapmak isteyen girişimcileri yakından ilgilendiriyor. Microsoft ile ilgili içeriğin sahibi olan kurumlar Media Center platform üzerinden yayın yapabilmek için global bir program çerçevesinde iş ortaklığı anlaşması yapabiliyorlarlar. Widnows Media Center ortamından genel kullanıcıya yönelik canlı yada "video-on-demand" mekanizması ile çalışan içerikler ücretli ya da ücretsiz sunulabiliyor. Buradaki iş modelini tamamen Media Center İş Ortağı belirliyor.
Profesyonel yöneticinin işletim sistemi
Windows 7, günümüzde geliştirilen yeni cihazları ve yazılımları tanıyan mimarisiyle işletmelerin sistem kurulum ve yönetim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak. Windows 7 yenilikçi teknolojileriyle BT profesyonellerinin işini kolaylaştıracak.
Bilgi işlem yöneticileri uzak bir bilgisayarda güvenilir bir oturum açmak isterse genelde şifrelenmiş VPN (sanal özel ağ) bağlantılarını kullanır.Doğrudan Erişim (Direct Access) teknolojisine sahip Windows 7 ise VPN ihtiyacını ortadan kaldırarak yöneticilerin işini kolaylaştırıyor.
Bilgi işlem yöneticileri, Windows 7 ve Windows Server 2008R2 kullanarak TamponBellek (BranchCache) teknolojisi sayesinde belli departman çalışanlarının ağır dosyaları bilgisayarlarına daha hızlı indirmesini sağlayabiliyor.
Windows 7'nin yüksek güvenlik teknolojisi BitLocker™ ve Bitlocker Sürücü Şifrelemesi bilgisayarda ve taşınabilir veri saklama cihazlarında tutulan verileri güvence altına alıyor.
BT yöneticileri için işletim sistemlerinin kurulumunu kolaylaştırmaya yarayan Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi'nde (MDOP) masaüstü sanallaştırmasını sağlayan bir yazılım da yer alıyor.
Microsoft Kurumsal Masaüstü Sanallaştırması (MED-V) ile yöneticiler kurumda bulunan Windows sanal PC'lerin yönetimini ve bakımını tek bir noktadan yapabilecek.
Türkiye'ye özel fiyatlar
Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri, farklı bireysel ve kurumsal ihtiyaçları karşılayan özellikleriyle dikkat çekiyor.
22 Ekim 2009'da Türkiye'de satışa sunulan Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları şöyle: Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları

Başpehlivan Değişmedi

Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Mehmet Yeşilyeşil, Yeniden Başpehlivan Oldu.
Geleneksel 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Ali Gürbüz'ü yenen Mehmet Yeşilyeşil, başpehlivan oldu. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin final müsabakalarını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar ağası Seyfettin Selim'in yanı sıra Er Meydanı'ndaki tribünleri dolduran yaklaşık 10 bin kişi izledi. Seyircilerin arasında çok sayıda bayanın da olması dikkat çekti. Final güreşi öncesinde ise güreşlerde görevli personel Er Meydanına dev Türk bayrağı açtı ve 'Terörü lanetliyoruz' pankartı ile 10. Yıl Marşı eşliğinde tur attılar.
Başpehlivanlık final güreşinde ise Mehmet Yeşilyeşil ile Ali Gürbüz saat 18.40'da Sarayiçi'nde Er Meydanına çıktı. Cazgırın manileri ile peşrev çekmeye başlayan 2 başpehlivan seyircileri selamladı ve ardından güreşe tutuştu. 35 dakikalık sürede başpehlivanlar yenişemeyince 15 dakikalık puanlamaya geçildi. Ancak yine yenişen çıkmayınca altın puana geçildi. Burada temkinli davranan iki başpehlivan kule hakem heyeti tarafından birer ihtar, ardından ise basit güreştikleri için sarı kart verildi. Yaklaşık 1 saat 35 dakika süren güreşte, Yeşilyeşil, ani bir hareketle rakibini yere yatırdı ve puan almayı başarınca üst üste 2. Kırkpınar Başpehlivanlığı'na uzandı. Hakimin bitiş düdüğünün ardından Yeşilyeşil sevinç çığlıkları atarken. Ali Gürbüz ise üzüntüye boğludu. Daha sonra iki başpehlivan birbirlerini kutladı. Ardından da Yeşilyeşil tribündeki babası Süleyman Yeşilyeşil'e sarıldı.

Interli Maicon Real Madrid'de İddası


Maicon'u Real Madrid Teknik Direktörü Jose Morinho'nun ikna ettiği kaydedildi.
Haberde Manchester City'nin de istediği Maicon için Real Madrid'in 25 Milyon Pound bonservis bedeli ödeyeceği belirtilirken, Haberde ayrıca yıldız futbolcunun 2010 Dünya Kupası bittikten sonra İspanya'ya gelerek imza atacağı ifade ediliyor. Maicon şu sıralar 2010 Dünya Kupası sebebi ile Brezilya Milli Takımı ile birlikte Güney Afrika'da bulunuyor.

Bursaspor 100 Bin Kişiyle Kutlayacak

Bursaspor, 47 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluğu Kutlamaya Devam Ediyor.
Turkcell Süper Lig'i şampiyon tamamlayıp ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkı kazanan Bursaspor, 47 yıl sonra gelen şampiyonluğu kutlamaya devam ediyor.
Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın Şehreküstü Meydanı'nda 100 bin kişilik bir şampiyonluk kutlaması gerçekleştireceği belirtildi.

Kupada Çok Tartışılacak Pozisyon

Almanya - İngiltere Karşılaşmasına Yan Hakem Espinoza'nın Çok Konuşulacak Kararı Damgasını Vurdu.
Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası ikinci tur karşılaşmasında İngiltere ile Almanya karşı karşıya geldi ve Panzerler rakibini 4-1 yenerek çeyrek finale çıktı. Bloemfontein'daki 45 bin seyirci kapasiteli Free State Stadı'ndaki maçın 38. dakikasında Lampard uzaktan çok sert vurdu. Üst direğe çarpan top kalenin içine düştü. Ancak karşılaşmanın hakemi Jorge Larrionda, golü vermedi ve oyunu devam ettirdi.
1966 FİNALİNDE DE AYNISI OLMUŞTU 1966 yılında İngiltere'de düzenlenen Dünya Kupası'nda finale İngiltere ve Almanya yükselmişti. Normal süresi 2-2 biten karşılaşma uzatmalara gitmiş, İngiliz Futbolcu Geoff Hurst'un 98. dakikadaki vuruşu önce üst direğe ardından yere çarpmış ve çizgiyi geçmemişti. Ancak final maçının hakemi Tefik Bakhramov golü vererek yıllar boyunca tartışılacak bir karara imza atmıştı. Ardından bir kez daha sahneye çıkan Hurst, durumu 4-2'ye getirerek, hat trick yapmıştı. Bu skandal kararla İngiltere tarihindeki tek dünya kupasını kazandı. Ancak bugün ise bu kez de İngilizlerin tartışmalı golü Uruguaylı hakem tarafından verilmedi.

Panzerler Ezdi Geçti



Kupanın İlk Dev Maçında Almanya, İngiltere'yi Yıkarak Adını Çeyrek Finale Yazdırdı.

2010 Dünya Kupası 2. tur maçında Almanya, İngiltere'yi 4-1 mağlup etti. Almanya çeyrek final biletini cebine koyarken hakemin çizgi skandalı maçın önüne geçti. 20. dakikada Klose, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 32. dakikada Podolski, skoru 2-0'a taşıdı. Bu golden 5. dakika sonra Matthew Upson, farkı 1'e indirdi. 67. dakikada Thomas Mueller, attığı golle durumu 3-1'e getirdi. Dakikalar 70'i gösterdiğinde Mueller, bir kez daha sahneye çıktı 4-1.

Tango Devam Ediyor


Arjantin, Meksika'yı 3-1 Yenerek Çeyrek Finale Yükseldi.
2010 Dünya Kupası'nda ikinci tur maçında Arjantin, Meksika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Ağır tempoda başlayan maç, 8. dakikadan sonra canlılık kazandı. Arjantin kalesini uzaktan atılan şutlarla iki kez yoklayan Meksika'nın bir topu direkten döndü, diğer şutta ise top direğin hemen yanından dışarı çıktı. Rakip sahada baskı kurmaya çalışan, ancak bunda ilk 20 dakikaya kadar fazla başarılı olamayan Arjantin, aradığı golü 26. dakikada Carlos Tevez ile buldu. Tevez, hakemi kararsızlığa iten pozisyonda Messi'den gelen topu kafasıyla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Meksika, Tevez'in ofsayt pozisyonunda olduğu gerekçesiyle golün iptalini isterken, yan hakeme danışan İtalyan hakem Roberto Rosetti kararını değiştirmedi ve tekrar santrayı gösterdi.

The Sims City Hileleri

Oyun sırasında (Ctrl)+(Shift)+C tuşlarına birlikte bastıktan sonra çıkan hile ekranında aşağıdaki kodları girin:
klapaucius: $1000
Simoleon rosebud: $1000 Simoleon (1.1 sürümü için)
water_tool: Evinizi suyla çevrili bir ada yapar
set_hour #: Saati # (1-24) olarak değiştirin
set_speed #: Oyun hızını # (-1000 +1000 arası) olarak ayarlayın
interests: Sim'lerinizin kişilik ve ilgi alanlarını gösterir
autonomy #: Sim'lerin kendi kendilerine nasıl düşüneceklerini # (1-100) ile ayarlayın
grow_grass #: # (1-150) numaralı çimi yetiştirin
map_edit on/off: Haritayı kendiniz yapın (on veya off seçerek)
route_balloons on/off: Temel eğitim açık/kapalı (on veya off)
sweep on/off: Saniyeleri gösterir
tile_info on/off: Karenin bilgisi açık/kapalı
log_mask: Olayları kaydetme
history: Ailenin tarihini basar
edit_char: Karakter yaratma ekranı açar
lot_size #: Arazi büyüklüğünü # yapar

! : En son girilen hileyi tekrarlar
; : Birden fazla hileyi yazarken araya koyun Çok hızlı şekilde para sahibi olmak için önce hile ekranını açın ve "klapaucius" kodunu kullanın. Daha sonra hile ekranını tekrar açın ve !;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!:!; yazın (istediğiniz kadar ekleyin - maksimum 60 adet olabilir).

Rusya'da Sigaraya Zorunlu Uyarı Etiketleri Basılacak


Rusya'da Tütün Üreticileri, Sigaranın Sağlığa Ölümcül Tehdit Oluşturduğu Bilincini Artırmak Amacıyla Sigara Paketleri Üzerine Uyarı Mesajları Yazacak. Rusya'da Sigaraya Karşı Başlatılan Kampanyanın Bir Parçası Olan Yeni Düzenleme, Tütün Şirketlerini Bu Konuda Mecburi Kılıyor.


Rusya'da tütün üreticileri, sigaranın sağlığa ölümcül tehdit oluşturduğu bilincini artırmak amacıyla sigara paketleri üzerine uyarı mesajları yazacak. Rusya'da sigaraya karşı başlatılan kampanyanın bir parçası olan yeni düzenleme, tütün şirketlerini bu konuda mecburi kılıyor.
Rusya Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tütün şirketleri, daha önce ürettikleri sigara paketlerini ise gelecek yıla kadar uyarısız satabilecek. Yazılı uyarıların sigara paketleri üzerine siyah çerçeve içine alınarak yazılması zorunlu. Paketin ön tarafında bulunan uyarı yüzeyin yüzde 30'unu kaplaması istenirken, arka yüzünün de yüzde 50'sini kapsaması şart.
Paketlerde 12 farklı uyarı ifadesi yer alacak. Bunlardan bazıları şöyle: "Sigara içmek akciğer kanserine yol açıyor", "Sigara kalp krizi ve felce neden oluyor", "Çocukları sigaradan uzak tutunuz".
Tütün şirketlerine yılda bir kez fotoğraf ve yazıları değiştirme yetkisi veriliyor. Yeni düzenlemede sigara içenlerin zarar gören akciğer fotoğraflarının basılması isteniyor. Yeni düzenleme ayrıca sigara üreticilerinden nikotin ve reçine miktarını gösterme mecburiyetini de getiriyor. 22 Haziran'dan itibaren uygulamada olan kurallara göre ise bir filtreli sigara dumanı içinde karbonmonoksit miktarının 10 mg geçmemesi gerekiyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Rus erkeklerin yüzde 60'ından fazlası sigara içiyor. Yılda yaklaşık 400 bin Rus ise sigara ve oluşturduğu zarardan dolayı hayatını kaybediyor. Tüketimin yüksek olmasına Rusya'da sigaranın maliyeti düşük olması gösteriliyor.

Yaralı Çavuşun Beyin Ölümü Gerçekleşti


Halkalı'da Bombalı Saldırıda Ağır Yaralanan Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın Beyin Ölümünün Gerçekleştiği Öğrenildi.
Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak'ın beyin ölümü gerçekleşti.
Olayın ardından Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak yoğun bakım ünitesine alınan 37 yaşındaki Boşnak'ın makineye bağlı olarak tutulduğu, ancak beyin ölümünün gerçekleştiği belirtildi. Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Boşnak, 22 Haziranda Halkalı Askeri Lojmanlardan hareket eden servis otobüsüne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ağır şekilde yaralanmıştı. Aynı saldırıda, jandarma astsubaylar Duran Bayram ve Bekir Çelik ile uzman çavuşlar Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük şehit olmuş, 17 yaşındaki askeri personel kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.

Türkiye'de en çok tıklanan 100 site

1- Google Türkiye
2-
Milliyet.com.tr
3-
Hurriyet
4-
Mynet.com
5-
Ekolay.net
6-
GittiGidiyor.com
7-
Ekşi Sözlük
8-
InternetHaber
9-
HABERTURK.COM
10-
Sahibinden.com
11-
Haber7.com
12-
Blogcu
13-
Sabah
14-
Yonja
15-
Hepsiburada
16-
Travian
17-
Entrecard.com
18-
Donanım Haber
19-
NTVMSNBC
20-
Garanti Bankası
21-
Araba.com
22-
Milli Eğitim Bakanlığı
23-
Vatan
24-
Sporx.com
25-
ZAMAN GAZETESİ
26-
Fotomac.com.tr
27-
Kariyer.net
28-
Izlesene.com
29-
Mackolik
30-
OGame
31-
TTNet
32-
InnDir.com
33-
Zargan
34-
Memurlar.Net
35-
Oynasana
36-
Kalbimde.com
37-
Isbank
38-
İddaa.com
39-
ForumNeuro
40-
Iyinet.com
41-
Turkcell
42-
Sosyal Sigortalar Kurumu
43-
Akşam
44-
Middle East Technical University
45-
Radikal
46-
Webaslan.com
47-
Bunalti.com
48-
Antoloji
49-
Hemenpaylas.gen.tr
50-
Haber 3
51-
Yeni Şafak
52-
Cithiz
53-
Superonline
54-
Yapı Kredi Bankası
55-
Meteoroloji.gov.tr
56-
Siberalem
57-
Akbank
58-
TAMindir.com
59-
Cyber Internet Cafe Software
60-
Samanyoluhaber.com
61-
CNN Türk
62-
LigTV
63-
Canim.net
64-
KitapYurdu
65-
Milli Piyango İdaresi
66-
Gazeteoku.com
67-
ShiftDelete.Net
68-
Moviepink.net
69-
FotoKritik
70-
Show TV
71-
Emlak.Net
72-
Fenerbahçe.com
73-
Istanbul.net
74-
Haber Vitrini
75-
REALIST
76-
Volkswagen AG
77-
Komikler
78-
Gecce.org
79-
Faculty of Music and Performing Arts
80-
Roketdownload
81-
Gezginler
82-
Teknosa
83-
Istanbul Technical University
84-
Fenerbahce Spor Kulubu
85-
CHIP Online
86-
İtiraf.com
87-
Estore
88-
DiziFilm
89-
Gulum.net
90-
Kanal D
91-
Ajansspor.com
92-
Sosyomat.com
93-
Aktif Haber
94-
Türkiye Jokey Kulübü
95-
IdéeFIXE
96-
Kahkaha
97-
Yemek Sepeti
98-
Ceviz
99-
Flycell.com.tr
100-
Webmaster Zone

Şekilli Nickler

Msn Nickleri

[ aRKamDaN koRkup kaçTı DemesiNLeR Diye yaşıoRum !... ]

HaDe qeL ßir oyun oynayaLım ? SeN ßNm HayaLLeRimLe ßeN seNin HayaTınLa !. . vaRmısıN ?. .

oRaLaRda ßenDen yoqK düşünSen anLaRsıN - ßuraLarda SenDen çoqK ßi qöRseN şaşaRsıN ! .

pLatoniqK oLma yasıqK saNa deqmes oNa !..

ßoş KoNuşaNa söLiceqK sözüM ßoş iNsaNa haRcıycaqK zamaNım yoqK ßNm !..

yoqLuqumLa eii qeçiNmeye baqK vaRLıqım ßiR daHa asLa senLe oLmuyacaqK..!

uNuTamaDım sanMa - çoqTaN uNuTtuM koRqMa !

ÖDünç aLdım qeLeceqimi qeçmişimDen KoparKen ..KopTuqu yerDe ßıraqK ßu masaL ßöyLe ßiTsin ßir zMnLar HErşeyimDin arTıqK umuRumDa DeqiLsin..!

sözLeRim yaLanDı neFreT eDemeDiqim qİßi O’nDan…!

KooP =P CosssHH =D HaYaT zaTeN BosHH =))

İtalya Şokta

İtalya, Slovakya'ya 3-2 Mağlup Olarak Gruplardan Çıkamadı.

Le Guen Buraya Kadar

Kamerun Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Paul Le Guen, Görevini Bıraktığını Açıkladı.

Kamerun Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Paul Le Guen, görevini bıraktığını açıkladı.
2010 Dünya Kupası'nda E Grubu'nda oynadığı 3 maçı da kaybeden Kamerun'un başındaki Fransız Le Guen, sözleşmesinin bittiğini ve Kamerun ile sözleşme yenilemeyeceğini söyledi.
2009'un Temmuz ayında göreve getirilen Le Guen'in Avustralya Milli Takımı'nın başına geçebileceği belirtiliyor.

Fenerbahçe'nin Kamp Yeri Belli Oldu

Fenerbahçeli idareciler, iyi bir kamp olması için son derece titiz bir şekilde sürdürdükleri arayışlarını sona erdirdi.

Fenerbahçeli idareciler, uzun süredir uğraştıkları ve iyi bir kamp olması için son derece titiz bir şekilde sürdürdükleri arayışlarını sona erdirdi. Sarı lacivertli ekip, Belçika'nın Genk şehrinde 11 günlük kamp yapacak. 12-23 Temmuz tarihleri arasında yeni sezona hazırlanacak olan Fenerbahçe, bu süre içerisinde 3 hazırlık maçı oynayacak. Geçen yılların aksine sportif direktör Aykut Kocaman'ın isteğiyle güçlü rakiplerle karşılaşacak olan Fenerbahçe, katılacağı turnuvada 14 Temmuz'da Az Alkmaar, 17 Temmuz'da da Anderlecht-Köln maçının galibi ile karşılaşacak. Sarı lacivertli takım, Belçika kampındaki son hazırlık maçını ise 19 Temmuz'da Genk ile yapacak. 22 Temmuz'da İstanbul'a dönecek olan Sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçına kadar hazırlıklarını Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'nde sürdürecek.

Trabzonsporlu Song Tarihe Geçti


Rigobert Song (33), 4 Dünya Kupası'nda Forma Giyen İlk Afrikalı Futbolcu Olarak Tarihe Geçti.
Trabzonspor'un Kamerunlu oyuncusu Rigobert Song (33), 4 Dünya Kupası'nda forma giyen ilk Afrikalı futbolcu olarak tarihe geçti.
Song, Kamerun'un E Grubu'nda Hollanda'ya 2-1 yenildiği maçın 73. dakikasında oyuna girerek bu unvanın sahibi oldu.


Nicolas Nkoulou'nun yerine oyuna giren Song, Kamerun'un gruptaki ilk 2 maçında oynamamıştı.
Song, 1994, 1998 ve 2002'deki Dünya Kupalarında Kamerun formasını giydi, toplamda 9 Dünya Kupası maçında oynadı, hiç gol atamadı ve 1 kırmızı kart gördü.

Holanda ile Japonya 2. Turda

E Grubu'nda Kamerun'u 2-1 yenen Hollanda ile Danimarka'yı 3-1 mağlup eden Japonya bir üst tura yükseldi.
2010 Dünya Kupası E Grubu'nda Kamerun'u 2-1 yenen Hollanda ile Danimarka'yı 3-1 mağlup eden Japonya bir üst tura yükseldi. Kamerun ile Danimarka ise kupaya veda etti. Cape Town'daki Green Point Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Hollanda, Kamerun'u 2-1 mağlup etti. Hollanda'ya galibiyeti getiren golleri 36. dakikada Persie Haberleri" href="http://www.haberler.com/van/" Van Persie, 83'te Klaas Jan Huntelaar atarken, Kamerun'un tek golünü 65. dakikada Samuel Eto'o penaltıdan kaydetti. Bu arada Kamerun'da Rigobert Song, son dört Dünya Kupası'nda da forma giyen ilk Afrikalı futbolcu oldu. Hollanda bu sonuçla puanını 9'a yükseltti ve gruptan lider olarak çıktı. Kamerun ise puansız olarak son sırada yer aldı ve kupaya veda etti. Hollanda, 2. turda F Grubu'nun ikincisi Slovakya ile karşılaşacak. E Grubu'nun diğer maçında ise Japonya, Rustenburg kentindeki Royal Bafokeng Stadyumu'nda karşılaştığı Danimarka'yı 3-1 yendi. Japonya'ya gelibiyeti getiren golleri 17. dakikada Honda, 30'da Endo, 87'de Okazaki atarken, Danimarka'nın tek golünü 81. dakikada Tomasson attı. Tomasson aynı dakikada bir de penaltı kaçırdı. Japonya bu sonuçla puanını 6'ya çıkararak, grup ikincisi oldu ve 2. tura yükseldi. Danimarka ise 3 puanla grup üçüncüsü olarak kupadan elendi. Japonya, 2. turda F Grubu'nun birincisi Paraguay ile karşılaşacak.

Marsel İlhan Hedef Büyüttü

Marsel İlhan, ''Artık, Büyük Turnuvalarda Çeyrek ve Yarı Final Oynamak İstiyorum" Dedi.

Wimbeldon Tenis Turnuvası'nda teklerde ana tabloda mücadele edip tur atlama başarısını gösteren ilk Türk tenisçi unvanına sahip olan Marsel İlhan, İngiltere'de bulunduğu sırada yaşanan terör olaylarına çok üzüldüğünü söyledi. Sporcusu olduğu Yeşilyurt Kulübü'nde, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, kulüp başkanı Levent Gökçe ve antrenörü Can Üner ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İlhan, terör saldırılarının olduğu sırada kendisinin de Wimbledon'da tur atladığını hatırlatarak, ''Olayları duydum ve çok üzüldüm. Ben de tenis hayatım bitince burada askerlik yapacağım. Çok üzgünüm, ama maalesef bunlar oluyor. Umarım bu olaylar bitecek.'' dedi. 2004 yılından bu yana Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Marsel İlhan, ''Türkiye Tenis Federasyonu'nun davetini kabul ederek Türkiye adına maç yapmaya başladım. Daha sonra da hızla yükseldim. Federasyonumuz, kulübüm ve Turkcell beni destekliyor. Daha da iyi olacağımı düşünüyorum.'' ifadesini kullandı. ''HEDEF ÇEYREK VE YARI FİNAL''

Daum Sayfası Kapandı

Fenerbahçe, Alman teknik Adamla Yollarını Ayırdı.
Alman Bild gazetesinin haberine göre, Cristoph Daum Sarı-Lacivertli ekiple sözleşmesini 2.3 milyon Euro karşılığında feshetti. Bild, Daum'un Fenerbahçe ile olan görüşmelerini ise 'Tiyatronun sonu' şeklinde yorumladı. Konuyla ilgili Fenerbahçe Kulübü'nden ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı AYKUT KOCAMAN DEVREDE Teknik direktör olarak anlaşmaya varılan Aykut Kocaman'la yapılan sözleşme bugün federasyona bildirilecek. Fenerbahçe'de 28 Haziran Pazartesi günü yapılacak olan sezonun ilk çalışmasında Kocaman, takımın başında sahaya çıkacak. HENRY-HAZARD İDDİASI Sarı lacivertlilerde dün Daum konusunun yanı sıra transferde de hareketlilik vardı. Barcelona'da forma giyen Fransız yıldız Thierry Henry ile Lille'in genç yıldızı Eden Hazard'ın menajeri olduğu iddia edilen iki kişinin öğlen saatlerinde tercümanlarıyla birlikte kulübe gelmesi heyecan yarattı. Akşam yeniden kulübe gelen bu kişilerin F.Bahçeli yöneticiler, sarı lacivertli takımı önümüzdeki sezon çalıştıracak olan Aykut Kocaman'la bir süre görüşüp, Henry ve Hazard konusunda anlaşmaya vardıkları ileri sürüldü.

Japon Caz Konseri İstanbul ve İzmir'de!

"Michiko Ogawa Grubu"Nun Caz Konseri 3 Temmuz'da İstanbul'da, 5 Temmuz'da İse İzmir'de Müzikseverlerle Buluşacak.

Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen "Michiko Ogawa Grubu"nun caz konseri, 3 Temmuz'da saat: 22:00'de İstanbul Galata Nardis Jazz Club'da, 5 Temmuz'da ise saat: 20:30'da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde müzikseverlerlerin beğenisine sunulacak. Michiko Ogawa (Piyano), Nobuo Tamura (Tenor saksafon), Masata Kobayashi (Bas) ve Bison Katayama'dan (Vurmalı çalgılar) oluşan caz grubunun konserine katılım ücretsiz olacak. Üç yaşından itibaren piyano çalan ve üniversite yıllarında caz çalmaya başlayan Michiko Ogawa, 2000 yılında itibaren 5 sene boyunca ABD'de düzenlenen "International March of Jazz" festivaline katıldı. Mart 2003'te çıkardığı "It's All About Love" adlı albümü İngiltere'nin "Jazz Journal International" dergisindeki eleştirmenlerce yapılan oylamada birincilik kazandı. "2010 Türkiye'de Japonya Yılı" kapsamında, yıl boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında detaylı bilgi www.japonya2010.org adresinden öğrenilebilir.

Lokantalardaki Tuzluklar Kalkıyor


Türkiy'de Bir Kişi Dünya Sağlık Örgütü'nün Önerdiği 5 Gram Tuz Yerine Yaklaşık 18 Gram Tüketiliyor.
Türkiye'de yapılan bilimsel araştırma sonucuna göre, bir kişi Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği 5 gram tuz yerine yaklaşık 18 gram tüketiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bugün başlatılan ''Tuz Tüketiminin Azaltılması Stratejisi'' taslak programında Türkiye'deki ekmek, geleneksel gıdalar ve işlenmiş gıdalardaki tuz içeriklerinin belirlenerek veri bankası oluşturulacağı belirtildi. Taslakta restoran, fast-food, lokanta gibi yerlerdeki menülerin incelenerek, tuz miktarlarındaki azaltma oranlarının saptanacağı ve tuz oranının kademeli olarak düşürüleceği; bu yerlerde masalardan tuzlukların kaldırılacağı, bunun yerine küçük poşetlerde iyotlu tuzların bulundurulmasının sağlanacağı ifade edildi. İsteğe bağlı olarak tuz ilave edilmesi gereken patates kızartması, salata, ayran gibi yiyecek ve içeceklere hazırlama sırasında tuz eklenmeyeceği vurgulandı. Taslakta, masalarından tuzlukları kaldıran restoran ve fast-foodların logo, bayrak veye sertifikayla ödüllendirileceği belirtildi.
TUZ ORANI YÜKSEK GIDAYA BÜYÜK PUNTO
Yasal düzenlemeler kapsamında ekmek başta olmak üzere tuz içeriği yüksek olan gıdaların tuz miktarları Gıda Kodeksi Tebliğlerinde kademeli olarak azıltılacak. Etiketlerde ürünlere ait tuz ve Na (Sodyum) terimlerinin en anlaşılır ve belirgin bir şekilde yer alması sağlanacak. Yüksek tuz içeren besinlerde uyarı mesajlarının yer almasının zorunlu hali getirilmesi için Etiketleme Alt Komisyonuna öneride bulunulacak. Tuz miktarı yüzde 1'in üzerinde olan gıdalardaki tuz miktarının büyük puntolarla belirtilmesi sağlanacak

Yunanistan: 0 - Arjantin: 2

2010 Dünya Kupası B Grubu'nda Arjantin, Yunanistan'ı 2 -0 Yendi.
2010 Dünya Kupası B Grubu'nda Arjantin, Yunanistan'ı 2-0 yendi.
Arjantin'in gollerini 77. dakikada Martin Demichelis ve 89. dakikada
Martin Palermo kaydetti. 3. maçından da galibiyetle ayrılan Arjantin, 9 puan ve yenilgisiz grup lideri olarak bir üst tura yükselirken, Meksika ile eşleşti.

Bulgar Futbolcu Martın Petrov Bolton'da

Manchester City ile yollarını ayıran orta saha oyuncusu Martin Petrov, Bolton Wanderers ile anlaştı.

Premier Lig ekiplerinden Manchester City ile sözleşmesi sona eren Martin Petrov bir başka Premier Lig takımı Bolton ile anlaşmaya vardı. Bolton Wanderers'ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Bulgar futbolcu ile anlaşmaya varıldığı 31 yaşındaki futbolcuyla 1 Temmuz'da resmi sözleşme imzalanacağı bildirildi. 2007 yılından bu yana Manchester ekibinde top koşturan Petrov, İngiliz ekibiyle 66 karşılaşmada yer almış 12 kez de ağları havalandırmıştı.

Nijerya - 2 2 - G.Kore

Nijerya ile 2 - 2 Berabere Kalan Güney Kore 2. Tur Vizesini Aldı
2010 Dünya Kupası B Grubu'nda yer alan Güney Kore Nijerya ile 2-2 berabere kaldı ve Arjantin'in de Yunanisatan'ı 2-0 mağlup etmesiyle birlikte adını 2. tura yazdırdı.
Karşılaşmada her iki takım da açık bir oyun sergileyince ortaya güzel bir futbol da çıktı. Bol bol gol pozisyonun yaşandığı karşılaşma 2-2 sona erdi. Güney Kore'nin golleri, Jung Soo ve Chu Young'dan, Nijarya'nınkiler ise Uche ve Yakubu'dan geldi.
Bu sonucun ardından Güney Kore puanını 4'e çıkararak adını 2. tura yazdırırken, Nijerya kupayı 1 puanla tamamladı ve elendi.

Sevılla'da Hedef Mıchael Ballack

İspanyol medyasına göre Sevilla, Chelsea ile yolları ayıran Alman futbolcu Michael Ballack'ın peşinde.

İspanyol internet sitesi El Correo, La Liga ekiplerinden Sevilla'nın Ballack'ı transfer etmek istediğini iddia etti. İngiliz devi Chelsea ile olan sözleşmesi sona eren ve Londra ekibiyle yollarını ayıran Alman yıldız'a Bundesliga'dan Schalke, Bayer Leverkusen ve Hamburg da talip. 2006'dan bu yana Chelsea forması giyen Michael Ballack, İngiliz ekibiyle 3 FA kupası, 1 Premier Lig, 1 Lig kupası ve 1 Community Shield şampiyonluğu yaşamıştı.

Sevılla'da Hedef Mıchael Ballack

İspanyol medyasına göre Sevilla, Chelsea ile yolları ayıran Alman futbolcu Michael Ballack'ın peşinde.

İspanyol internet sitesi El Correo, La Liga ekiplerinden Sevilla'nın Ballack'ı transfer etmek istediğini iddia etti. İngiliz devi Chelsea ile olan sözleşmesi sona eren ve Londra ekibiyle yollarını ayıran Alman yıldız'a Bundesliga'dan Schalke, Bayer Leverkusen ve Hamburg da talip. 2006'dan bu yana Chelsea forması giyen Michael Ballack, İngiliz ekibiyle 3 FA kupası, 1 Premier Lig, 1 Lig kupası ve 1 Community Shield şampiyonluğu yaşamıştı.

2-3 Gol Yerim Ama...


Şike Olaylarına Karışan Şebekeye Yönelik Yürütülen Soruşturma Tamamlandı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 13 ilde yasa dışı bahis oynatan ve şike olaylarına karışan şebekeye yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 9 futbolcu ve 1 teknik direktörün de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 97 sanık hakkında, ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''Futbol müsabakalarında müşterek bahisler tertibi hakkındaki kanuna muhalefet'' ve ''silahlı tehdit'' suçlarından 1 ile 10 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istendi.
YILLIK 50 MİLYON Dolar HAKSIZ KAZANÇ
İddianamede, yasa dışı bahis oynatan ve şike olaylarına karışan şebekenin Diyarbakır, İstanbul, Düzce, Mardin, Batman, Gaziantep, Mersin, Muğla, Antalya, Siirt, Hatay, Şanlıurfa ve Adana'da faaliyet yürüttüğü belirtilerek, ''Bu suç örgütünün haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan Hititbet, Eurosportbet, Thebetarena, Betshop, Turkbet, Galaksibet, Quickbet isimli bahis şirketleri ile irtibatlı olarak örgütsel yapı içerisinde spor müsabakalarına yönelik yasa dışı bahis oynattıkları ve şike olaylarına karıştıkları tespit edilmiştir'' denildi. Söz konusu yasa dışı bahisten kazanılan gelirin örgüt yöneticileri tarafından görevlendirilen örgüt mensuplarınca, alt bayilerden toplandığı ve paranın yurt dışında bulunan örgüt liderleri ve bahis şirketlerine aktarıldığı ifade edildi. Örgüt mensuplarının ayrıca yasa dışı bahisten kazanılan yüksek miktardaki kazancı örgütle bağlantısı olmayan, akrabaları ya da yakın tanıdıkları üzerine gayri menkul ve lüks araç almak suretiyle değerlendirdikleri kaydedilirken, örgütün bu şekilde yılda 50 milyon Dolar haksız kazanç elde ettiği bildirildi.
ŞİKE İHTİMALİ ÜZERİNE HAKEM DEĞİŞTİRİLDİ
İddianamede, 2008 yılında TFF 2. Lig'de oynanan bir maçta şike yapıldığının İddia A.Ş tarafından fark edildiği ve durumun Futbol Federasyonu Başkanlığı'na iletildiği belirtildi.

Dos Santos'a İtalyan Talip

The Sun, Galatasaray'da Kiralık Olarak Forma Giyen Giovani Dos Santos'un Genoa'nın Hedefinde Olduğunu İddia Etti.
İngiliz medyasına göre Serie A ekiplerinden Genoa, Galatasaraylı Giovani dos Santos ile yakından ilgileniyor. İngiliz The Sun gazetesi geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Tottenhamlı Giovani Dos Santos'un Genoa'nın hedefinde olduğunu iddia etti. Haberde 21 yaşındaki Meksikalı futbolcu Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla yeniden Avrupa kulüplerinin dikkatini çektiği vurgulandı. 2008 yılında 4.7 milyon pound karşılığında Tottenham'a transfer olan ancak beklenen performansı gösteremeyen genç yıldız önce Championship ekiplerinden Ipswich Town'a sonra da Galatasaray'a kiralanmıştı.

Schuster ve Delgado İstanbul'da

Beşiktaş ile İki Yıllık Sözleşme İmzalayan Bernd Schuster, Yeni Sezon Hazırlıkları İçin İstanbul'a Geldi
Beşiktaş ile iki yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Bernd Schuster, yeni sezon hazırlıkları için İstanbul'a geldi. Alman teknik adam Schuster, kendisiyle aynı uçakta bulunan Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Delgado ile birlikte İberia Havayolları'nın tarifeli seferiyle Madrid'ten İstanbul'a geldi. Birlikte pasaport kontrolünden geçen ikili, bagaj bantlarında bir süre sohbet etti. Alman teknik adam, bavullarını aldıktan sonra terminalden ayrılırken, Delgado ise alışveriş yaptı. Öte yandan UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları nedeniyle sezonu erken açmak zorunda kalan siyah-beyazlılar, yarın sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde bir araya gelecek. Teknik heyet ve futbolcuların, tesislerde birlikte kahvaltı yaptıktan sonra gün içinde sezonun ilk antrenmanını yapacağı öğrenildi.

Uruguay ve Meksika Turu Geçti

2010 Dünya Kupası Finalleri A Grubu'nda Uruguay ve Meksika Bir Üst Tura Çıktı
2010 Dünya Kupası finalleri A Grubu'nda 3. ve son maçlarda tamamlanırken gruptan Uruguay ve Meksika bir üst tura çıktı. A Grubu'ndaki finallerin ev sahibi Güney Afrika, 1 puanla son sırada girdiği 3. maçta Fransa'yı 2 - 1 yenerek puanını 4'e çıkardı ancak 1 gol averajla Meksika'ya geçildi ve finallere veda etti. Grubun diğer maçında ise Meksika ile Uruguay karşı karşıya geldi. Beraberliğin iki takımada yaradığı mücadeleyi Uruguay 1 - 0 kazandı. Fakat Meksika bir gol averajla gruptan çıkan 2. takım oldu.

Arjantin ve Güney Kore Yola Devam Dedi

Arjantin ve Güney Kore Gruptan Bir Üst Tura Çıkmayı Başardı.

2010 Dünya Kupası finalleri B Grubu'nda 3. ve son maçlar bugün oynanan iki karşılaşma ile tamamlanırken Arjantin ve Güney Kore gruptan bir üst tura çıkan iki takım oldular. Arjantin ikinci turda A Grubu ikincisi Meksika ile, Güney Kore ise A Grubu birincisi Uruguay ile çeyrek finale kalabilmek için mücadele edecekler.
Grupta 6 puanla son maçlar öncesinde lider durumda bulunan Arjantin, bir üst tur için kazanmak zorunda olan Yunanistan'la verdiği puan mücadelesinde sahadan 2 - 0 galip ayrılarak puanını 9'a çıkardı ve lider olarak bir üst tura çıktı. Arjantin, ikinci turda Meksika ile çeyrek finale kalabilmek için mücadele edecek.


Gruptan çıkacak ikinci takımın belirlenmesi açısından büyük önem taşıyan maçta ise Güney Kore, 1 - 0 geriye düştüğü maçta Nijerya karşısında 2 - 1 öne geçti ancak bu üstünlüğünü koruyamadı. Mücadele 2 - 2 berabere tamamlanırken, Güney Kore, puanını 4'e çıkardı ve grup ikincisi olarak bir üst tura çıktı. Güney Kore, ikinci turda A Grubu Birincisi Uruguay ile çeyrek finale kalabilmek için mücadele edecek.
B Grubu'nda oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve son puan durumu şöyle;

Taylor Rochestie Galatasaray Cafe Crown'da

Galatasaray Cafe Crown, Geçtiğimiz Sezon Almanya'da Forma Giyen Basketbolcu Taylor Rochestie'yi Renklerine Bağladı.

Galatasaray Cafe Crown, geçtiğimiz sezon Almanya'da forma giyen basketbolcu Taylor Rochestie'yi renklerine bağladı.
Sarı - kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, daha önce dış transferde Ermal Kurtoğlu ve Tutku Açık'ın takıma kazandırıldığı hatırlatılarak, Galatasaray Cafe Crown'un Taylor Rochestie'yi kadrosuna katarak ilk yabancı transferini gerçekleştirdiği ifade edildi.

Kamerunlu İşadamları Gebze'de

Gebze'de Çeşitli İş Görüşmelerinde Bulunan Kamerunlu İşadamları Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'e Nezaket Ziyaretinde Bulundu.
Thomas Bouopda ve Gay Antoine Dzenguesse adlı Kamerunlu işadamları Başkan Köşker'le yaptıkları görüşmede son yıllarda Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmesinden büyük memnunluk duyduklarını ifade etti. GEBZE'DEN SANAYİ ÜRÜNLERİ ALACAKLAR Gebze'de başta inşaat malzemeleri olmak üzere çeşitli sanayi ürünleri ithal etmek amacıyla iş görüşmeleri yaptıklarını kaydeden konuk işadamları, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'i Kamerun'a davet ederek, kendisini ülkelerinde ağırlamaktan büyük memnunluk duyacaklarını söylediler. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ziyaretlerinden dolayı konuk işadamlarına teşekkür ederek, Türkiye'nin başta Kamerun olmak üzere Afrika ülkeleri ile ticaretinin gelişmesinin her iki tarafın da yararına olacağını belirtti. Başkan Köşker, "Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında geçmişte hiçbir sorun yaşanmadı. Sizlerle çok kolay dostluklar kurabiliyoruz. Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliği alanları çok geniş ve bu işbirliği her iki tarafı da memnun edecek özellik taşıyor" dedi