8. Sınıf Fen Bilimleri Dönem Sonu Değerlendirme Sınavı Soruları

 BU DENEME SINAVI FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENLERİ EMİR OKER, LOKMAN ERDEN, ÜMİT KÖKSAL, İSMET SARAÇ, ARZU SEZER, AYŞE DİKİLİTAŞ, ESRA TAMBOĞA, FATMANUR İPEK, SELDA ÇALIGÜLÜ, SEMRA CANTÜRK, ÖZGE YALÇIN, GÜLTEN ATAR, PAYİDAR BAŞKURT SAĞIROĞLU, MERVE BİLGİLİ VE AYKAN BALKAYANIN BİRLİKTE HAZIRLADIKLARI SORULARDAN OLUŞTURULMUŞTUR, TELİF HAKKI YOKTUR, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI TÜM KURUMLARDA ÇOĞALTILIP KUL-LANILABİLİR.

TEŞVİK VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI BÜNYAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SN. KADİR ÖZBAY VE ŞUBE MÜDÜRÜ SN. MEHMET UTKU’YA TEŞEKKÜR EDERİZ.





YIL TATİLİNDE NELER YAPABİLİRİM?
Yoğun bir dönemi geride bırakmak üzereyiz, yarı yıl tatilinde güzelce dinlen rahatla ve ikinci döneme ken-dini hazırla, özellikle 2. dönem ortak sınavlar (TEOG) için motive olman gerekiyor. Henüz hiç bir şey bitme-di. Biliyorsun ki liselere geçişte kullanılacak yerleştirme puanına (OYP) TEOG sınavlarının %70, karne notla-rının da %30 etkisi var, siz henüz OYP’ye %35 etkili 2. dönem TEOG puanını ve %10 etkili 8. sınıf karne pua-nınızı almadınız. Yani hala %45’lik puanlar önümüzde. İlk dönem TEOG sonucunuz nasıl olursa olsun hala birçok şeyi değiştirebilecek zamanımız var. Bu bilinçle yarı yıl tatilinde ilk dönem konuları tekrar etmenizde büyük önem var. Şubat ayında ikinci döneme başlayacağız ve Nisanın son haftası TEOG sınavına gireceksi-niz, kalan zamanımız çok kıymetli en iyi şekilde değerlendirmek için geçmiş konuları temize çıkarmamız gerekiyor. Mesela Fen Bilimler dersinde ilk üç üniteyi mutlaka tekrar edin, 2. dönem TEOG sınavında muh-temelen 6 soru bu konulardan gelecektir, yani yarı yıl tatilinde bu 6 soruluyu cebe indirin. İkinci dönem konuları işlenmeye başladıkça konular birikecek çoğalacak gözünde büyüyecek, denemelerde eski konular-da yanlışların olursa geçmiş konuları tekrar edecek zamanı bulamayabilirsin. Biz fen bilimleri dersi için tav-siye niteliğinde bir çalışma programı hazırladık. Diğer derslerden de benzer bir program yaparak yarı yıl tatilini verimli geçirmeni dileriz.

Paylaş

0 Yorum var "8. Sınıf Fen Bilimleri Dönem Sonu Değerlendirme Sınavı Soruları"

Yorum Gönder