Ermeni meselesi hakkında bilgi verir misiniz?,Ermeni meselesi hakkında bilgi

Ermeni Sorunu Osmanlı döneminden başlayarak Cumhuriyet dönemine uzanan Türk devletleriyle Batı ülkelerin arasında siyasi bir yaklaşımla ele alınan Ermeni konusudur.
Osmanlı döneminde Ermeni vatandaşların hakları olarak sunulan; Daha sonra ise Birinci Dünya Savaşından sonra yaşanan Ermeni Kırımının Osmanlı Devleti'ndeki Ermenilerin devlet yönetimi tarafından kasıtlı ve emirler dahilinde öldürüldüğü ve bu sebeple olayların soykırım niteliğinde olduğunu iddiasi ile icerigi politik ve hukuksal acidan karmasiklasan ; bu yeni iddiaya iliskin olarak ise Türkiye Cumhuriyeti tarafindan yapilan "karsi iddia" ya da "aciklama" ile bu ölümlere "sistemli bir devlet politikası değil, savaş koşulları, hastalıklar, iklim, bölgedeki çete ve aşiretlerin saldırıları ve Ermeniler'in zorunlu göçünü kolaylaştıracak imkânların bulunmaması" gibi etkenlerin sebep olarak gösterilmesi ile bugünkü halini alan konudur.


Avrupa tarihinde kullanılan bu terim diplomatik çevreler ve zamanın popüler basın içinde Berlin Kongresi'inden başlayarak Şark Meselesi'nde olduğu gibi Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğundaki konumlarıni ve benimsenen bakışı" ifade etmekteydi. Ancak Ermeni meselesi "beraber yaşadıkları komşu toplumlardan korunması ve Ermenilerin hak ve özgürlükleri" anlamında öne sürülmekteydi.


ermeni meselesi vikipedi, ermeni soykirimi hakkinda bilgi, ermeniler hakkinda bilgi, ermenistan hakkinda bilgi, ermenistan ile ilgili bilgiler,


Paylaş

0 Yorum var "Ermeni meselesi hakkında bilgi verir misiniz?,Ermeni meselesi hakkında bilgi"

Yorum Gönder