Gaziosmanpaşa Stadı İBB'ye Devrediliyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin hissesi İBB'ye...
 
Gaziosmanpaşa İlçe Stadı'nın bulunduğu 16 dönüm arsanın 6 dönümü İBB ve hazineye, 10 dönümü Gaziosmanpaşa İlçe Belediyesi'ne ait.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne ait 10 dönüm hisse, belediye meclis kararı ile İBB'ye devrediliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin Mayıs Ayı meclis birinci oturumunda gündeme gelen devir işlemi ile ilgili olarak komisyona giden dosyanın ikinci oturumda onaylanması bekleniyor.
 
Devirin  gerekçesi "Merkez Mahallesi 1319 ada, 3 parselde 'Semt Stadı Projesi' çalışmalarına başlanacağından taşınmazın plan amacı doğrultusunda kullanılmak üzere İBB'ye devredilmesi işleminin yapılması" şeklinde açıklandı.
 
Devirle ilgili olarak Kıymet Taktir Komisyonu hissenin bedelini beliryecek. Belirlenen rakam İBB'den tahsil edilmeyip, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin İBB'ye olan borçlarından mahsup edilecek.

BB'nin devir amacında yer aldığı gibi 'Semt Stadı Projesi' çalışmalarına ne zaman başlanacağı, projenin hazır olup olmadığı veya söylendiği gibi yapılıp yapılmayacağı henüz bilinmiyor.  Bir müddet sonra Gaziosmanpaşaspor, şu an geçici görünen anlamda maç ve idmanlar için yeni bir stad aramaya başlaması gerekebilir.

Paylaş

0 Yorum var "Gaziosmanpaşa Stadı İBB'ye Devrediliyor"

Yorum Gönder