Makale Örnekleri - Çocuklukla İlgili Kompozisyon Örneği

Makale Örnekleri - Çocuklukla İlgili Kompozisyon Örneği - Çocukluk Yılları


Çocuk olmak büyümekmiş aslında, yoksa nasıl farkına varılırdı ki ? geçmişin yaşantıların. Çocukluğunu yaşamak koşmak, oynamak bu kavramlardı bizim için sadece. O zamanlar betondan binalardan çoktu yeşillikler üstelik herkeste de bilgisayar yoktu. Çocuk olmak annenizin komşularınızla halı yıkarken çıkan pis suyla deniz yapmaya çalışmaktı. Akşam ezanıydı Bizim oyunlarımızın bittiği an, eve koşturur, kapıyı çalardık imam ''la ilahe illallah'' demeden evvel.

En büyük hakkımızdı yaz aylarında tatil yapmak. Tatil dediysem ya köyde ya da gene mahallede geçerdi üç ayımız. Ama mutluyduk komşu teyzenin gününe gidip pasta börek yemek en büyük eğlencemizdi annemizin kızmasına rağmen. Şimdi bakıyorum da her taraf beton her köşe bina, çocuk hakları adına parklar yaptırıp duruyorlar park dediysem yeşil alanda değil betonların ortasında. Böyle düşünmek bir nevi bitkisel hayattaki birini yaşamaya çalışmak gibi bir şeydi ama kimin umrun da çocuklar yapılacak onca ihale varken. Üstelik çocukta değiller şimdinin beton kentlerinde yaşayıp çocuk olarak adlandırılan küçük insanlar, çocukluklarını yaşayamadan kaybedenler.

Bilgili de değiller üstelik, nereden bilecekler doğalgazlı evler varken şimdi, kömürlü sobayı,bilyeyi, tasoyu ? Çocukluklarını yaşayabilen son nesiliz biz eskiden altımızı ıslatırdık, şimdi çocukluğumuzu düşününce yastığımızı.

Ertuğrul KONAK

Paylaş

0 Yorum var "Makale Örnekleri - Çocuklukla İlgili Kompozisyon Örneği "

Yorum Gönder