Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?

Adı dışında özellikleri fazla bilinmeyen meslekler, toplum tarafından kuşkuyla karşılanmakta ve iş olanakları hakkında endişeler olabilmektedir. Sosyolog, toplum bilimci demektir ve sosyologlar, araştırma kurumlarında, danışmanlık merkezlerinde, insanın ve toplumun söz konusu olduğu her yerde çalışabilmektedirler. Daha önce de bütün meslekler için söylediğimiz gibi (mühendislik dalları, mimarlık, işletme vb.) bu alanda da ne kadar donanımlıysanız, iş bulma şansınız da o kadar yüksektir.
Alttaki yazıyı ve linki inceleyin.


Toplum bilimi ya da sosyoloji, toplum ve insanın etkileşimi üzerinde çalışan bir bilimdir. Toplumsal (sosyolojik) araştırmalar sokakta karşılaşan farklı bireyler arasındaki ilişkilerden küresel sosyal işleyişlere kadar geniş bir alana yayılmıştır. Bu disiplin insanların neden ve nasıl bir toplum içinde düzenli yaşadıkları kadar bireylerin veya birlik, grupkurum üyelerinin nasıl yaşadığına da odaklanmıştır.

Toplum bilimi alanında çalışan bir kişiye de toplum bilimci (sosyolog) denir. Bir akademik disiplin olarak toplum bilimi bir sosyal bilim olarak kabul edilmektedir. Birçok sosyolog bir veya daha fazla uzmanlık alanında veya altdallarında çalışmaktadır.

Birçok toplum bilimci akademi dışında yararlı araştırmalar yapmaktadır. Bulguları eğitimcilere, yasa yapıcılara, yöneticilere, yenilik yapmak isteyenlere, iş dünyasının liderlerine ve toplumsal sorunları çözme ve toplumsal politikalar oluşturma konusuyla ilgilenenlere yardımcı olmaktadır.

Paylaş

0 Yorum var "Sosyoloji bölümü mezunlarının iş imkanları nedir?"

Yorum Gönder