Tedavisi
Miyopinin tedavisinde kalın kenarlı –içbükey- camlar kullanılır. Bu mercekler göze gelen ışınların yayılmasını sağlayarak, görüntünün retinada net bir şekilde oluşmasını sağlarlar. Bu amaçla kontakt lensler de kullanılabilir. Aynı optik özelliklere sahip kontakt lensler de kırma kusurunu düzeltmek için kullanılabilir. Kornea üzerine yapılan fotorefraktif keratektomiPRK) ve lazer eşlikli in situ keratomileusis (Laser Assisted In Situ Keratomileusis, LASIK) son yıllarda popülerlik kazanmış bazı tedavi yöntemleridir.
Miyop, Miyopisi olan kişi. Bu kişiler, yakını net görebilirler ancak uzakta net göremezler. Uzakta net görebilmeleri için, kalın kenarlı -içbükey mercekler kullanmaları gerekir.
Derece
Miyopu derecelerine göre sınıflandıralım:
- Düşük miyop, -3.30 ve daha az miyoplarda.
- Orta miyop, Bu tür miyopta, -3.30 ila -6.00 arasındaki miyoplarda. Bu orta derece miyopda, daha çok renk dağılımı semptomları veya glokom olasılığı vardır.
- Yüksek miyop, Bu tür de -6.00 ve daha yukarısıdır. Bu tiplerde, yüzen cisimler, gölgeye benzeyen şekiller ki (onlar ayrı ayrı gözükür) veya kümeler halinde görüş alanında gözükürler. Yaklaşık olarak, miyopların %30'unun yüksek miyop hastası olduğu bilinmektedir.
Miyopluğun bazı dönemlerde başlama yaşı:
- Doğuştan miyopluk, çocuk miyopu olarak bilinir.Doğum da başlar, çocukluğa kadar devam eder.
- Gençlik miyopu, 20'li yaşlarda ortaya çıkar.
- Okul çağı miyopu, Çocukluk esnasında, özellikle okul çağı yıllarında ortaya çıkar. Bu şekil miyopta, göz çalışma esnasında yakına bakmaktan yorulur.
- Yetişkinlikte miyop
- Erken yetişkinlikte, 20 ila 40 yaşları arasında başlar.
- Geç yetişkinlikte, 40 yaş sonrasında görülür.
0 Yorum var "Miyop nedir, nasıl tedavi edilir?"
Yorum Gönder