4.DİL ALANI

bir öğrencinin dil alanına yönelebilmesi için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı e yabanı dil derslerinin yıl sonu notlarının ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır. 
Bu alana yönelen öğrencilerin üniversite sınavından sonra seçebileceği bazı meslekler şunlardır; Alman Dili Ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği, Çin Dili Ve Edebiyatı, Fransız Dili Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, İtalyan Dili Ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık, Turizm Rehberliği, Yunan D,İli Ve Edebiyatı V.b.
ÖSS'de dil alanı;
• 2002 ÖSS'de en yüksek dil puan: 146.400
• 2002 ÖSS'de en düşük dil puanı: 41.898
• ÖSS sınavında ortalama (0,8 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 11.247 kişi dil alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• ÖSS sınavında ortalama (0,3 ağırlıklı orta öğretim başarı puanıyla) 20.959 kişi dil alanından sınava girmiş ve tercihte bulunmuş
• üniversitelerin dil alanındaki öğrencilere ayırdığı kontenjan sayısı 10.959 kişidir.
NOT:
1. sanat alanına yönelebilmek için alana kaynaklık eden Türk dili ve edebiyatı ile seçmeli resim veya müzik derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
2. spor alanına yönelebilmek için alana kaynaklık den beden eğitimi ve biyoloji derslerinin yıl sonu ağırlıklı ortalaması en az 3.00 olmalıdır.
3. alana yönelme şartını taşımayan öğrencilerin alana kaynaklık eden derslerin ortalamalarından hangisi yüksek ise o alana, sınıf öğretmeni, okul idaresi e okul rehber öğretmeni tarafından yönlendirilir.

Paylaş

0 Yorum var "4.DİL ALANI"

Yorum Gönder