Öğretmenler Günüyle ilgili Yazı

ÖĞRETMENLER GÜNÜ
Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Muhatabı  insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik…
Öğretmenin görevi; erdemli bir toplumun temellerini atmaktır. İnsan yaratılanların en yücesi en donanımlısıdır çünkü akla sahipler fakat bazen en vahşi, en acımasız, en dengesiz davranışları da sergileyen yine insandır. Bu yanlışlara düşmemek için insan hayatında eğitim almalıdır. Eğitim alsın ki davranışlarını kontrol etsin ve diğer insanların haklarına saygı duymayı öğrensin. İşte öğretmenler küçük yaşta insanlara bunları aşıladıkları için kutsaldırlar.
“Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir.
Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi hakkıyla ifa etmek büyük başarıdır. Bunun için de heyecanımızı ve ideallerimizi yeniden kaybetmemeliyiz.
Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları göze alarak ruhumuzu her daim canlı tutmalıyız. Mesleğinizi sonsuz sabır ve istek doğrultusunda yürüten herkes başarılı olacaktır.
Kazanılması gereken asıl büyük servet;  para, makam ve şan şöhretten ziyade erdem, bilgeliktir ve başarının verdiği iç huzurdur. Bu nedenle amaçlarımızdan vazgeçmeden meslek hayatında sabırla merdivenleri çıkmalıyız.
Çağdaş medeniyet düzeyine çıkmamız, bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesindedir.
Tohumları yeşertip ağaç seviyesine getiren bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.

Paylaş

0 Yorum var "Öğretmenler Günüyle ilgili Yazı"

Yorum Gönder