Polislik Konulu Kompozisyon, Polislerle İlgili Kompozisyon

                                                      LACİVERT GÜNEŞ
      
             Bilmeyiz ya da belli etmezler kendilerini, biz sadece polis diye tanırız lacivert üniforma içindeki insanları. Sevdiklerini, yaşadıklarını, göreve gitmek için evden çıkarken çocuğunu, eşini son kez görüyormuş gibi bakan gözlerini aklından geçen '' acaba bugün eve dönemezsem ne olur?'' düşüncelerini bilemeyiz.

             En mutlu olduğu anda televizyonda çıkan son dakika haberiyle irkilen '' yoksa o mu ? '' sorusunu kendine sorarken bir yandan da titreyen elleriyle polis eşini telefonla aratan insanın yerinde olmayı kim ister ki  ?
Yapılan her ihbarı değerlendiren, belindeki beylik tabancasındaki kurşunun bir benzeri tarafından vurulma pahasına ekmek parası peşinde koşan insanlardır, polisler.

             Hayattaki her mesleğin bir zorluğunun olduğunu herkes bilir, fakat polislik en zorlarından biri olduğu gibi ölüme en yakındır. Şimdi  kendimizi bu şartlarda çalışan polislerimizin yerine koyup, empati kurarsak hem polislerimiz hakkındaki düşüncelerimize farklı bir boyutla bakmış olur hem de herkesin polisinin kendi vicdanı olduğunun farkına varırız.

Ertuğrul KONAK

Paylaş

0 Yorum var "Polislik Konulu Kompozisyon, Polislerle İlgili Kompozisyon"

Yorum Gönder