Su maymunu Nedir ? nasıl beslenirler?

Güney Amerika kökenli yarı sucul bir kemirgendir. Bununla birlikte, kürk çiftliklerinden kaçması sebebi ile günümüzde Güney Amerika, Avrupa ve Asya' da kalabalık vahşi populasyonlar mevcuttur. Yuvaları için delik açmakta ve nehir kıyıları, bentler ve sulama tesislerine zarar vermektedirler. Sulak alan bitkileri ile beslenirler, geniş sazlık alanlara zarar verebilirler
Genel Tanımlanması:

İri bir kemirgen türüdür, yüzeysel olarak sıçan benzeridir, kürkü kahverengi ve sarı kahverengi renklidir, silindirik bir kuyruğu vardır. Arka ayakları perdelidir, ayak izi 15 cm uzunluğuna kadar çıkabilir. Perde izi genelde görülebilirdir. Dışkıları 70 mm uzunluğa kadar olabilir, boyuna hafif yollar mevcuttur.

Yaşadığı Yerler:

Nehir kenarlarındaki bölgeler, sulak alanlar

Yaşayabileceği Koşullar:

Suya yakın alanları yaşamak için tercih eder, nadirde olsa nehire 100 metreden uzakta da görülmüştür. Sert kışlar üreme başarısını ve yetişkinlerin hayatta kalma oranını düşürür.

Genel Etkileri:

Yuvaları, nehir kenarlarının ve bentlerin temeline zarar vermektedir. Sazların genç filizlerini ve onların rizomlarını yer. Bütün yatakları tamamiyle açabilir, ve onları üstü açık su alanlarına çevirebilir. Habitatı ve balaban, saz delicesi gibi nadir bataklık kuşlarının hayatlarını tehdit eder.


Paylaş

0 Yorum var "Su maymunu Nedir ? nasıl beslenirler?"

Yorum Gönder