Laptop - Notebook Soğutma Yöntemleri

Cihazınızı Hızlandırmak Adına Aşağıdaki Yöntemleri Deneyebilirsiniz..

1. Bilgisayarınızı düz ve sert zeminlerde kullanın. 
2. Kullanim esnasinda fanin önunun kapanmadigindan emin olunuz. 
3. Cihazinizi devamli prize takili kullaniyorsaniz pili cikararak kullaniniz. Pilde kullanmayi tercih ediyorsaniz sarj tam dolduktan sonra adaptoru cikariniz. Pil seviyesi kritik duruma geldikten sonra tekrar %100 dolana kadar prizde kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızda pil takılıyken ısınır ve buda laptopunuzun sıcaklık değerini arttırır. 3. Grafik uygulamalar kullaniyor veya oyun calistiriyorsaniz o esnada kullanmadiginiz uygulamalari kapatabilirsiniz. Ayrıca oyun oynarken bilgisayarım çok ısınıyor diyorsaniz diğer programları kapatmak için Game Booster programını bilgisayarınıza yükleyip oyun başladığı anda diğer programların otomatik olarak kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde işlemcideki yük en aza indirilerek aşırı sıcaklık önlenebilir 
4. Kablo ile internete baglaniyorsaniz wireless dugmesini kapatiniz. Kablosuz baglaniyorsaniz internet kablosunu kullanmaniz az miktarda da olsa gucten tasarruf etmektedir. 
5. Yalnizca internet kullaniyorsaniz Denetim Masasi/Guc Secenekleri yolunu izleyiniz ve Guc Tasarrufu secenegini isaretleyiniz veya kendi tercihlerinize gore yeni bir guc plani olusturunuz.
 6. Bilgisayarınıza kaliteli bir laptop soğutucusu almanız hava akımını arttırarak soğumasına yardımcı olacaktır. Tavsiye ettiğim marka Zalman laptop soğutucular. 
7. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra laptopunuzda aşırı sıcaklık halen varsa fan yüzeyinde toz birikmiş olabilir. Bu işlemi yapabilmek için bilgisayarın içinin açılıp sökülmesi ve temizlenmesi gerekir. Bilgisayarınız garanti kapsamındaysa satın almış olduğunuz yere sorunu bildirerek servise gönderin aksi halde bu işlemi siz yaparsanız ürününüz garanti kapsamı dışında kalabilir. Bilgisayar tamir ve bakımı yapılan diğer yerlerde bu işlem için 20 -35 tl arası ücret istenmektedir. Bilgisayarınız garanti kapsamında değilse ve kendiniz bu işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız markanıza göre alt taraftaki  videoları izleyerek yardım alabilirsiniz. Bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olmalısınız bazı modellerde bilgisayarın her parçasının ayrı ayrı sökülmesi gerekebilir. Sökme işlemi için uygun teknik ekipmana sahip olmalısınız aksi halde bilgisayarıza zarar verebilirsiniz

Paylaş

0 Yorum var "Laptop - Notebook Soğutma Yöntemleri "

Yorum Gönder