Kaç kırık not ile sınıfta kalınır?

Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmeliğe göre: 

-9´uncu sınıfta 3 dersten başarısız olanlar, 10 ve 11´inci sınıflarda 2 dersten başarısız olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilecek. Alt sınıflarla birlikte başarısız ders sayısı toplamı 5´ten fazla olan öğrenciler sınıfta kalacak. 

-9´uncu sınıfta 3, 10´uncu sınıfta 2 zayıfı olan öğrenci, toplam 5 zayıf ile bir üst sınıfa sorumlu geçebilecek. Sorumluluk, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması halinde kalkacak. 

- Mezunlar 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek. 

AYRICA:

- 4 DERSTEN ORTALAMA YÜKSELTME SINAVINA GİRİLEBİLECEK - 

-4 dersten ortalama yükseltme sınavına girilecek. 
-Sorumluluk sınavı sayısı 3 tür. 
-Mezun olamayıp sınav hakkı bulunan son sınıf öğrencilerine de daha fazla sınav hakkı tanındı. Mezunlar bir kez sorumluluk sınavına girerken, bundan sonra 3 kez yapılacak sorumluluk sınavına girebilecek. 
-Hazırlık sınıfı için “Yeterlik Sınavı” maddesi getirildi. Söz konusu sınav, hazırlık sınıfı bulunan okullarda öğrencilerin birinci yabancı dil ve Türkçe dersinde yeterliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılacak. 

- ALAN DEĞİŞİKLİĞİ SORUMLULUK SINAVINDAN SONRA YAPILABİLECEK - 

-Ders kesiminden itibaren Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarının bitimini izleyen 10 iş günü içinde yapılabilecek. 
-Alan değişikliği öğrenim süresince bir defa yapılabilecek. 
-Zümre Öğretmenler Kurulu da Birinci ve ikinci dönem başı ile ders kesiminden sonra olmak üzere bir öğretim yılında üç kez toplanacak. 
-Öğrenciler aldıkları sağlık raporunu daha önce 5 iş günü içerisinde bildirecek.

AMA BU LİSE İÇİNNN...




kac 1 ile sinifta kalinir, kac birle sinifta kalinir, kac tane 1 ile sinifta kalinir, nasil sinifta kalinir, sinifta nasil kalinir,


Paylaş

0 Yorum var "Kaç kırık not ile sınıfta kalınır?"

Yorum Gönder