Kayseri'de elektrik kaynakları hangi doğal kaynaklardan üretilmektedir?

Enerjinin TeminiGörev bölgemiz içerisinde tüketilen enerji, mülkiyeti ve işletmesi TEİAŞ'a (Türkiye Elektrik İletim A.Ş. ) ait ve ulusal elektrik sistemine bağlı olan 154/ 31.5 kV'luk Kayseri 1 TM, Kayseri 2 TM, Kayseri 3 TM, Çinkur TM, Taksan TM, Sendiremeke TM, Kalaba TM, Pınarbaşı TM, Kapasitör TM, Yeşilhisar TM, Sızır 2 TM ile mülkiyeti TEİAŞ' a , işletmesi Şirketimize ait olan Bünyan ve Sızır Hidroelektrik santrallerinden temin edilmektedir.

Ayrıca Adana TEDAŞ, Niğde TEDAŞ, Nevşehir TEDAŞ, Yozgat TEDAŞ ve Sivas TEDAŞ ile il sınırı yakınlarındaki yerleşim birimleri için karşılıklı enerji alış verişi yapılmaktadır.

İlimizde Enerji Üretim Çalışmalarımız Ve Bu Konuda İştirakimiz
Şirketimiz tarafından işletilen ve mülkiyeti TEAŞ'a ait olan Sızır Hidroelektrik Santralından yılda ortalama 28.197.664 kWh, Bünyan Hidroelektrik santralından ise yılda ortalama 2.910.678 kWh enerji üretilerek ulusal elektrik sistemine verilmektedir.

Şirketimizin de % 3,75 payla ortağı bulunduğu Kayseri Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yıllık 450 Milyon kWh kapasiteli 2x50 MW kurulu gücündeki Yamula barajında yılda yaklaşık 422 GWh elektrik üretimi yapılmaktadır.


Paylaş

0 Yorum var "Kayseri'de elektrik kaynakları hangi doğal kaynaklardan üretilmektedir?"

Yorum Gönder