Temel ihtiyaçlarımız bunlarla sınırlı değildir. Okula giden bir öğrencinin kitap, defter, kalem, silgi, çanta gibi okul gereçleri de temel ihtiyaçlarıdır.
Temel ihtiyaç nedir, Temel ihtiyaç ne demek, temel ihtiyaca örnek
İnsanların yaşamlarını idame ettirebilmesi için duydukları her ihtiyaca temel ihtiyaç adı verilir. Örneğin su içmek, tuvalete gitmek temel ihtiyaca bir örnektir.
Sosyal İhtiyaçlar
Can, babasından kendisine bisiklet, Gül gitar, Samet ise ayakkabı almasını istiyor. Bu kişilerden hangisinin isteği daha önce yerine getirilmelidir?
Bu kişilerden Samet’in isteği daha önce yerine getirilmelidir. Çünkü Samet için ayakkabı istek değil, ihtiyaçtır. Ayakkabısı yırtılmış ya da küçülmüş olabilir. Yağmurlu havalarda yırtık ayakkabı giyerse ayakları ıslanıp hastalanır. Küçük ayakkabılar ayağını sıkıp yara açılmasına neden olur. Oysa bisiklet ve gitar birer istektir. Bu istekler karşılanmasa da Can ve Gül’ün yaşamında güçlük çıkmaz.
İhtiyaçlar Karşılanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
İhtiyaçlarımızı karşılarken onları önem sırasına koymamız gerekir. İhtiyaçlarımızı önem sırasına koyarken de bütçemizi göz önünde bulundurmalıyız. Her ailenin belli bir geliri vardır. İhtiyaçlarımızı satın alabilmek için yeterli paramızın olması gerekir. Paramız yeterli değilse borçlanabiliriz. O zaman da temel ihtiyaçlarımızı karşılayamayız.
Bir yapının toprak altında kalan ve yapıya dayanak olan duvar, taban vb. bölümlerinin tümü
Örnek: Evin temelleri sökülüyor gibi sarsılıyor. H. E. Adıvar
Bu bölümleri yapmak için kazılan çukur.
En önemli, belli başlı, ana, esas, asıl, baz
Bir şeyin gelişimi için gereken ilk ögeler
Örnek: Temelde sıradan bir Fransız vodviline dayanırdı oynadıkları oyun. N. Cumalı
1- (Genel anlamda) Bir şeyin üzerindetemellendiği, kurulduğu şey (bir evintemeli, bir kurumuntemeli vb.). 2- Tinsel nitelikte bir şeyin varsaydığı ve kendisine dayandığı ilke. (Ma tematiğintemeli, hukukuntemeli, eğitimintemeli, ahlâkıntemeli vb. Ahlâkıntemeli, bir ahlâk öğretisinde, ahlaksal doğruların kendisinden çıkarıldığı ilkedir; (ör. Epikuros'un ahlâk felsefesinde bu ilke haz'dır). 3- Bütün bir bilgiler bağlamının kendisinden çıkarılabildiği en genel ve en yalın önerme; en genel önermelerden ve en genel düşüncelerden kurulmuş bir dizge. (Ör. Tümevarımıntemeli, kendisinden biçimsel olarak olaylardan yasalara geçme hakkının çıkarılabileceği bir ilkedir.)
1. Bir şeyin gelişimi için ilk ögeler. 2. En önemli, belli başlı, ana, esas. 3. Dayanıklı. 4. Bir yapının sağlam dayanak buluncaya kadar toprak içinde aşağıya doğru uzatılan dip duvarları.
ihtiyaclarimiz nelerdir, temel ihtiyac nedir, temel ihtiyaclar nelerdir, temel ihtiyaclarimiz, temel ihtiyaclarimiz nelerdir,
0 Yorum var "Temel ihtiyaçlarımız nelerdir?"
Yorum Gönder