Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon Örnekleri


İşte Öğretmenler Günü İle Kompozisyon
24 Kasım Öğretmenler Günü, bizleri yetiştiren bugünlere gelmemizi sağlayan saygı değer emektarlarımız olan öğretmenlerin günüdür. Bugünde bizi yetiştiren öğretmenlerimizi hatırlar ve onları minnetle anarız. Öğretmen geleceği aydınlatan bir kandildir.  Onun öğrettikleriyle yolumuzu bulur, geleceğimizi kurar ve vatana millete hayırlı bireyler oluruz. Öğretmenlik mesleğine sevdalı bu insanlar kendilerini öğrencilerine adamış kutsal insanlardır. Bu önemli günde onlara şükranlarımız iletmeliyiz. Tohumdan yeşertip inanılmaz bir birey yapan öğretmenlerin üzerimizde hakkı çok fazladır.
Öğretmenlik mesleği oldukça fedakarlık ve sorumluluk gerektiren bir meslektir. Öğrencilerini yetiştirmek uzun ve yorucu bir yolculuğa çıkmaya benzer. Ama öğretmenlerimiz bu yolda hiç yılmaz bizler için hep didinir ve çalışırlar. Bu nedenle kalbimizin en güzel yerlerinde bizi yetiştiren öğretmenlerimizi hiç unutmayız. Bizleri topluma yararlı bir birey olarak yetiştirir, bu sayede çağdaş bir medeniyet seviyesine gelmemizin önünü açarlar. Öğrencilerine daima iyiye, doğruya ve güzele teşvik eden ve bunu için hep didinen kişidir öğretmen…
Günümüzde öğretmenlere eskiden verilen saygı kalmamıştır. Bu, yeni dönem gençlerin şımarıklığından kaynaklanmaktadır. Bu öğretmenlerimizi fazlasıyla üzen ve performanslarını azaltan bir durumdur. Bu bağlamda öğretmenlere teşvik primlerinin verilmesi maaşlarının iyileştirilmesi esas kılınmalıdır. Çünkü şimdilerde hayatını iyi idam ettirmek için ek iş yapan öğretmenler oldukça fazladır.
Bu değerli öğretmenlerimiz hem bilgilerini hem sevgilerini ve kalplerini öğrencileriyle paylaşırlar. Öğrencinin performansı düştüğünde, bir yanlış yaptığında, zor zamanlarında yanı başında olan bir isimdir öğretmen.. Öğrencilerinin başarısına en çok mutlu olan kişi öğretmendir. Günlerinin bir çoğunu okulda geçiren öğrenciler yeri gelir ebeveynlerinden çok öğretmenini görür ve onla çok sıkı bir bağ oluşturur. Bu sebeple öğretmenlerimiz kıymetlimizdir. Tüm koşullarda öğretmenlerimize sevgi ve saygımızı eksik etmemeliyiz. Gerek tüm yıl gerek öğretmenler gününde elimizden geldiğince onlara hatırladığımızı hissettirelim.

Paylaş

0 Yorum var "Öğretmenler Günü İle İlgili Kompozisyon Örnekleri"

Yorum Gönder