Skandal olay! Mührü evde basıp getirdi!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir vatandaş oy pusulasını evde mühürleyip getirince Sandık Kurulu Başkanı durum hakkında tutanak tuttu.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Tuğ Ortaokulu 1009 nolu sandık başkanı tarafından evde mühürlenerek sandığa getirilen yaklaşık 300 seçim pusulası ve zarf, parti sandık sorumluları tarafından kabul edilmeyerek tutanak altına alındı.

Oy pusulası ve zarfların sandık sorumluları önünde mühürlenmediği nedeniyle seçim müfredatına aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle ismi öğrenilemeyen Tuğ Ortaokulu 1009 nolu sandık başkanı tarafından mühürlenen yaklaşık 300 seçim pusulası ve zarf, tutanakla iptal edildi.

CHP'nin Tuğ Ortaokulu 1009 nolu sandık sorumlusu Emrullah Akten, "Yapmış olduğumuz kontroller neticesinde 1009 nolu sandık başkanının yaklaşık 300 kadar oy pusulası ve zarfları kendi evinde kendi inisiyatifinde mühürlediğini tespit ettik. Bu nedenle 3 parti sandık sorumlusu olarak, seçim müfredatına aykırılık teşkil ettiği ve normalde pusulaların sandık görevlileri ve sorumluları huzurunda yapması gerekirken ancak yapılmadığı için bu pusula ve zarfları kabul etmedik. Bunun için de konuyla ilgili tutanak tutarak seçim kuruluna şikayette bulunduk." dedi.

Öte yandan, kentte yoğun şekilde devam eden kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle vatandaşlar sandık başına gitmekte zorlanıyor. Yaşlı ve hasta seçmenler ise parti görevlileri tarafından araçlarla evlerinden alınarak oy kullandırılıyor.

Paylaş

0 Yorum var "Skandal olay! Mührü evde basıp getirdi!"

Yorum Gönder