Altın Çocuk Yurda Döndü

Türk Spor Tarihinde Bir İlke İmza Atan Ediz Yıldırımer, Türkiye'ye Döndü

AVRUPA Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 800 metre serbestte altın madalya kazanarak Türk spor tarihinde bir ilke imza atan Ediz Yıldırımer, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda ailesi tarafından karşılanan altın madalyalı yüzücü, "Türkiye'de maalesef örnek alacağım bir yüzücü yok" dedi. Ediz Yıldırımer'i havalimanında telefonla arayan eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen başarısından dolayı kendisini tebrik etti. Helsinki dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan yüzücü Ediz Yıldırımer, "Türkiye adına çok büyük bir başarıya imza attığım için çok gururlu ve mutluyum. Bu Türkiye adına bir ilk ve bir başlangıçtı. Ülkemin bayrağını göndere çektirdiğim ve İstiklal Marşı'mızı orada okuttuğum için çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim 2012 Londra Olimpiyat Oyunları. Orada da böyle bir mutluluk yaşamak ve ülkeme mutluluk yaşatmak istiyorum. Türkiye adına ilk altın madalya kazanan yüzücü olmak çok güzel bir duygu" dedi.

PHELPS'İ ÖRNEK ALIYOR

Gazetecilerin "Türkiye'de örnek aldığın yüzücü var mı?" sorusunu Yıldırımer, "Türkiye'de yüzmede kendime örnek aldığım bir kişi var diyemem. Çünkü böyle başarıya daha önce imza atılmış değil. Dünya çapında Michael Phelps'i gibi isimler var. Onların çalışma tekniklerini daha çok kişiliklerini örnek alıyorum" diye yanıtladı.

EDİZLE GURUR DUYUYORUZ

Baba Faruk ve anne Emine Yıldırımer oğulları ile gurur duyduklarını belirtier. Baba Yıldırımer, "Ailesi olarak büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Bize bu gururu yaşattığı için sevgili oğlumuza çok teşekkür ediyoruz. Hedeflerimiz bundan sonra daha büyük, mutlaka dünya ve olimpiyat şampiyonluğu yaşayacaktır. Böyle bir evlat yetiştirdiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Paylaş

0 Yorum var "Altın Çocuk Yurda Döndü"

Yorum Gönder