Her İkisi de Elendi!


Fransa ile birlikte evsahibi Güney Afrika da Fransa'yı 2 - 1 yenmesine rağmen 4 puan ve averajla finallere veda etti.
Son Dünya Kupası finalisti Fransa, A Grubu'ndaki mücadelesini tamamlarken ilk turda elenen taraf oldu. Finalleri tek gol ve tek puanla tamamlayan Fransa ile birlikte evsahibi Güney Afrika da Fransa'yı 2 - 1 yenmesine rağmen 4 puan ve averajla finallere veda etti.
Takım içinde büyük bir kriz yaşayan Fransa, girdiği bunalımdan çıkamadı ve ev sahibi Güney Afrika'ya da boyun eğerek 2010 Dünya Kupası'nda gruplardan çıkamadı. Öte yandan Güney Afrika'da dev rakibini devirmesine rağmen turnuvaya veda etti.
2010 Dünya Kupası A Grubu'nda Güney Afrika, Fransa'yı 2-1 mağlup etti. Ancak Meksika-Uruguay maçının skoruyla iki takım da Dünya Kupası'na veda etti.
Anelka'nın Dünya Kupası'nda takımdan kovulmasından sonra Evra, Henry, Govou ve Malouda gibi önemli yıldızların yedek kaldığı maç, Fransa açısından oldukça sıkıntılı başladı. İlk maçında Meksika'yla 1-1 berabere kalan, ardından Uruguay'a 3-0 yenilen Güney Afrika ise, Fransa karşısında maça iyi başladı. Güçlü rakibini zayıf yönlerini iyi kullanan ev sahibi ekip, 21. dakikada aradığı golü de buldu. Tshabalala'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kaleci boşa çıkınca arka direkte Khumalo kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını 1 - 0 öne geçirdi.

Paylaş

0 Yorum var "Her İkisi de Elendi!"

Yorum Gönder