Windows 7, Türkiye'ye özel fiyattan satışa sunuldu


Dün akşam bütün dünya ile aynı anda tanıtımı yapılan Windows 7, gelişmiş özellikleri ve yenilikçi teknolojisiyle bilgisayar kullanma alışkanlıklarını değiştirmeye aday.
Bilişim mağazaları ve tekno marketlerde satışa sunulan Windows 7, kullanıcıların değişen ihtiyaçları doğrultusunda Home Basic, Home Premium, Professional ve Ultimate paketler olarak raflardaki yerini alıyor.
Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan, Windows 7'nin kullanıcıyla buluşmasının tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Türkiye'deki tüketiciler bütün dünya ile aynı anda Windows 7 ile tanıştı. Windows 7'nin hayatımıza getirdiği kolaylıkları kullandığımız her geçen gün daha iyi anlayacağız. PC, mobil ve İnternet platformlarını kesintisiz bir şekilde entegre eden teknolojik altyapısıyla Windows 7, günümüz kullanıcısına yepyeni ufuklar açıyor. Windows 7, gerek bireysel kullanıcıların, gerekse kurumların verimliliğini artıracak çok sayıda teknolojiye sahip. Ağ ortamındaki bilgisayarları ve cihazları tanıyarak iletişimin merkezi olurken, kullanıcıların bilgiye ulaşmasını hızlandıran arama özellikleriyle günlük işlerin hızlı bir şekilde halledilmesini sağlayacak. Kullanıcı ihtiyaçlarına hızlı yanıt veren arayüz tasarımı, çoklu temas teknolojisi, ağdaki müzik ve video dosyalarını çalıştıran Play To özelliği, çevredeki cihazları otomatik olarak bulan ve tanımlayan Device Stage teknolojisi gibi birçok yenilik, Windows 7'yi hepimiz için yaşamsal öneme sahip bir işletim sistemi haline getiriyor."
Windows 7 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Deney 7 yarışmasının birincisi ise lansman gecesi yapılan tören ile kamuoyuna açıklandı. İnternet ortamında 7 gün süresince arkadaşlarından destek alarak zorlu 77 görevi tamamlayan Deney 7 birincisi Nazlı Çelebi'ye 20 bin TL'lik ödülü Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan sundu.
Çelebi, "Windows 7 ve Internet Explorer 8 gibi Microsoft teknolojileri ile gerçek yaşamdaki birçok işi İnternet'te yapmak çok keyifliydi. Bana destek veren arkadaşlarıma, aileme ve Microsoft ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
"Windows, Sınırsız Yaşam"
Tüm dünyada "Windows, Sınırsız Yaşam" sloganıyla aynı anda satışa sunulan Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi Windows 7, bireylerin ve kurumların bilgiye ulaşmasının önündeki bütün engelleri kaldırdı. Bu çerçevede Windows 7 değişimin zirve noktasını temsil ediyor.
Hayatı kolaylaştıran işletim sistemi Windows 7, sunduğu sayısız teknoloji ile son yılların en yenilikçi ürünleri arasında yer alıyor. Bilgisayar kullanım alışkanlıklarında çarpıcı değişimler sunan sezgisel arayüz tasarımı, hızlı sistem altyapısı, akıllı, zengin arama işlevleri ve gelişmiş güvenlik özellikleri, Windows 7'yi rakipsiz kılıyor.
Günlük işleriniz daha kolay
Windows 7 günlük işlerinizi daha hızlı ve kolay yapmanıza yardımcı oluyor. Şimdi Windows Arama ile Başlat menüsünden sadece birkaç kelime girerek bilgisayarınızdaki belgelere, e-postalara, şarkılara ya da herhangi bir dosyaya ulaşıp anında yerini saptamanız mümkün. Gelişmiş görev çubuğu ile dosyaları açıp bilgisayarınızda daha hızlı gezinebilirsiniz. Hatta en sık kullandığınız programları görev çubuğuna sabitleyebilir ve böylece tek bir tıklamayla ulaşabilirsiniz. Jump List'le düzenli olarak kullandığınız dosyaları sadece iki tıklamayla açabilirsiniz.
Birden fazla açık programı, belgelerinizi ve tarayıcı pencerelerinizi kolayca küçük resim ve tam ekran görünümleriyle yönetebilirsiniz.
Windows 7 açık pencereleri yeniden boyutlandırmak ve düzenlemek için yeni yollar sunuyor. Örneğin, Snap özelliği ile iki pencereyi ekranın karşılıklı iki kenarına doğru iterek düzgün bir şekilde yanyana getirebilirsiniz. Ayrıca bir pencereye tıklayıp fareyi biraz salladığınızda diğer pencereler küçülerek çalışma alanınızın ferahlamasını sağlar, aynı hareketle pencereleri eski yerine getirebilirsiniz.
Kişilerin günlük yaşamında bilgisayarda gerçekleştirdikleri rutin işler, Windows 7'nin sezgisel tasarımı ve kolay erişim olanakları ile birkaç kat daha hızlanacak.
Bilgisayar kullanıcısının en temel ihtiyaçlarından biri olan dosya, klasör, bilgisayar ve cihaz bulma özellikleri Windows 7'nin üstün performansıyla yepyeni bir anlam kazandı. Arama sonuçlarının sınıflandırılması ve gruplandırılması %38 oranında daha iyi olan Windows 7 ile kullanıcılar bilgisayar, ağ ve İnternet dahilinde araştırma yapabilecekler.
İstediğiniz gibi çalışır
Windows 7, bilgisayarınızın performansını arttırmak ve böylece daha hızlı ve güvenilir yapmak için tasarlanmıştır. Kısaca, Windows 7 ile bilgisayarınız tamamen istediğiniz gibi çalışır. Artık uyku modundaki Windows 7 sisteminiz uyandırılırken daha çabuk harekete geçecek, komutlara daha hızlı cevap verebilecek.
Windows Mobility Center'ın gelişmiş özellikleri ile kullandığınız mobil cihazları PC ile çok kolay senkron edebilecek, tüm mobil cihazlarınızı tek bir yerden yönetebileceksiniz.
Windows 7'nin gelişmiş güvenlik ayarları bilgisayarınızı ve gizliliğinizi korumanıza yardımcı olur. Windows 7'deki kullanıcı hesabı kontrolleri, bilinmeyen bir program çalıştırılmak istendiğinde sizi uyararak bilgisayarınızın kötü niyetli yazılımlar tarafından zarar görmesini engeller. Ebeveyn Kontrolleri ile, çocuğunuzun bilgisayarda geçireceği saatleri belirleyebilir hangi programları kullanabileceğini ve hangi oyunları oynayacağını kontrol edebilirsiniz.
Internet Explorer 8'deki SmartScreen
filtresi sizden gizli bilgilerinizi almaya çalışan aldatıcı web sitelerine karşı sizi uyararak bilgisayarınızın güvenli kalmasına yardımcı olur.
Bilgisayarınızı, yardımcı araçlar ve masaüstü temalarıyla istediğiniz gibi kişiselleştirebilir, hatta masaüstünüzü kendi fotoğraflarınızdan oluşan bir slayt gösterisine dönüştürebilirsiniz.
Windows 7 daha az sistem mesajları, açılır öğeler ve uyarılar almanız için tasarlanmıştır, böylece çalışırken daha az kesinti yaşarsınız.
Yenilikleri mümkün kılar
Windows 7 ile, bilgisayarınızda işlerinizi eğlenerek halletmek için kolay ve ilginç yeni yollar keşfedeceksiniz.
Uzaktan medya akışını kullanarak ev bilgisayarınızdaki fotoğraflara, müziğinize ve videolarınıza kolayca erişim sağlayabilirsiniz. PlayTo ile, bilgisayarınızdan ev bilgisayarınıza bağlı olan dijital kameralar ya da Wi-Fi müzik sistemleri gibi medya aygıtlarına kolayca müzik, fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. Kitaplıklar, ev ağınıza bağlı aygıtlardaki ve farklı bilgisayarlardaki fotoğraf, müzik ve belgelere kolayca ulaşmanızı sağlar.
DirectX® 11 teknolojisi nefes kesen oyun grafiklerini inanılamayacak kadar gerçek kılar.
Windows 7 ile istediğiniz herhangi bir yerde çalışabilirsiniz. Windows 7'nin ev ve iş ağlarınızı otomatik olarak doğru ayırmasını ve belgeleri doğru yazıcılara göndermesini ayarlayabilirsiniz. Windows 7 ile Wi-Fi, geniş bant, çevirmeli ağ ve VPN gibi uygun ağları görebilir ve bu ağlara sadece birkaç tıklamayla bağlanabilirsiniz.
Windows Touch dokunmatik ekranlı bilgisayarların daha kolay ve sezgisel kullanılmasını sağlıyor.
Zengin özelliklere sahip Media Center şimdi Windows 7 üzerinden yayın yapmak isteyen girişimcileri yakından ilgilendiriyor. Microsoft ile ilgili içeriğin sahibi olan kurumlar Media Center platform üzerinden yayın yapabilmek için global bir program çerçevesinde iş ortaklığı anlaşması yapabiliyorlarlar. Widnows Media Center ortamından genel kullanıcıya yönelik canlı yada "video-on-demand" mekanizması ile çalışan içerikler ücretli ya da ücretsiz sunulabiliyor. Buradaki iş modelini tamamen Media Center İş Ortağı belirliyor.
Profesyonel yöneticinin işletim sistemi
Windows 7, günümüzde geliştirilen yeni cihazları ve yazılımları tanıyan mimarisiyle işletmelerin sistem kurulum ve yönetim maliyetlerini önemli ölçüde azaltacak. Windows 7 yenilikçi teknolojileriyle BT profesyonellerinin işini kolaylaştıracak.
Bilgi işlem yöneticileri uzak bir bilgisayarda güvenilir bir oturum açmak isterse genelde şifrelenmiş VPN (sanal özel ağ) bağlantılarını kullanır.Doğrudan Erişim (Direct Access) teknolojisine sahip Windows 7 ise VPN ihtiyacını ortadan kaldırarak yöneticilerin işini kolaylaştırıyor.
Bilgi işlem yöneticileri, Windows 7 ve Windows Server 2008R2 kullanarak TamponBellek (BranchCache) teknolojisi sayesinde belli departman çalışanlarının ağır dosyaları bilgisayarlarına daha hızlı indirmesini sağlayabiliyor.
Windows 7'nin yüksek güvenlik teknolojisi BitLocker™ ve Bitlocker Sürücü Şifrelemesi bilgisayarda ve taşınabilir veri saklama cihazlarında tutulan verileri güvence altına alıyor.
BT yöneticileri için işletim sistemlerinin kurulumunu kolaylaştırmaya yarayan Microsoft Masaüstü Optimizasyon Paketi'nde (MDOP) masaüstü sanallaştırmasını sağlayan bir yazılım da yer alıyor.
Microsoft Kurumsal Masaüstü Sanallaştırması (MED-V) ile yöneticiler kurumda bulunan Windows sanal PC'lerin yönetimini ve bakımını tek bir noktadan yapabilecek.
Türkiye'ye özel fiyatlar
Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise ve Ultimate sürümleri, farklı bireysel ve kurumsal ihtiyaçları karşılayan özellikleriyle dikkat çekiyor.
22 Ekim 2009'da Türkiye'de satışa sunulan Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları şöyle: Windows 7 Home Basic için 123 ABD Doları; Windows 7 Home Premium için 145 ABD Doları; Windows 7 Professional için 236 ABD Doları ve Windows 7 Ultimate için ise 250 ABD Doları

Paylaş

0 Yorum var "Windows 7, Türkiye'ye özel fiyattan satışa sunuldu"

Yorum Gönder