Karkas Etin Fiyatı Yine Arttı

Türkiye'de Besiciliğin Önemli Merkezlerinden Konya'da Karkas Etin Fiyatı, Nisan Ayının Sonunda Başladığı Düşme Eğiliminin Ardından İlk Kez Yükselerek 12,5 Liradan 14 Liraya Çıktı.

Türkiye'de besiciliğin önemli merkezlerinden Konya'da karkas etin fiyatı, Nisan ayının sonunda başladığı düşme eğiliminin ardından ilk kez yükselerek 12,5 liradan 14 liraya çıktı.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten, Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, Türkiye'de besiciliğin önemli merkezlerinden olan Konya'da, toptan karkas et (yağlı) kesim fiyatının, ithalatın başlamasıyla birlikte geçen ayın sonunda 12,5 liraya kadar düştüğünü anımsattı.
Ancak toptan et fiyatlarındaki bu düşüşün kasaptaki et fiyatlarına yansımadığını savunan Karabulut, bugün itibariyle ise karkas et fiyatının 12,5 liradan 14 liraya çıktığını, yağsız karkasın kilo fiyatının ise 15 liraya yükseldiğini söyledi.
Fiyatın artmasının en önemli nedeni olarak, ''üreticinin 'fiyat daha da düşer' korkusuyla elindeki besiye gelmemiş hayvanları da kestirmesi'' olduğunu belirten Karabulut, "İthalata rağmen neden fiyat artışı var?' diye sorarsanız, İstanbul'da kasapların camlarında 'ithal et kesinlikle yoktur' diye levhalar var. Bu millet, neyle beslendiği tam olarak bilinmeyen hayvanların etini yemez, buna çok dikkat eder. Geçmişte böyle oldu, şimdi de durum budur" dedi.
Karkas fiyatı 12,5 liraya düştüğünde kasap ve market reyonlardaki fiyat aynı oranda düşmediği için karkas fiyatının 14 liraya çıktığı bugünlerde de perakende fiyatlarına bu artışın yansımasını beklemediklerini ifade eden Karabulut, ''Ayrıca karkas etin şu an bulunduğu 14 lira seviyesi, besici için sürdürülebilir fiyattır. Zaten karkas etin fiyatının bu seviyenin üzerine çıkacağını da tahmin etmiyoruz'' diye konuştu.

Paylaş

0 Yorum var "Karkas Etin Fiyatı Yine Arttı"

Yorum Gönder