UEFA'dan Bursa'ya Yakın Takip


UEFA yetkilileri, yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Bursaspor'un maçlarını oynayacağı Atatürk Stadı'nda incelemelerde bulundu. UEFA kriterlerine uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmaları yerinde görmek üzere sabah saatlerinde stada gelen UEFA delegesi Willie Macdavgall, UEFA Team Offıce'den Titiona Gaier ve Markus Krienbil'e Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, alt yapı sorumlusu Necmettin Kocaman, yönetici Mehmet Kara ve Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer eşlik etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de bir süreliğine incelemelere katıldı.
Statta daha önce tepbit edilen ve 22 maddeden oluşan eksikilerin giderilimesi konusunda yapılan çalışmaları gözlemleyen UEFA yetkilileri önce saha içinde incelemelerde bulundu, daha sonra soyunma odaları, hakem odaları, VİP, şeref tribünleri, basın tribünü, tuvaletler ve taraftarların giriş-çıkış kapılarını çok sıkı kontrol ettiler. 2 saat süren incelemeler sırasında Kültürpark'ın içindeki restoranları da gezen yetkililer, konuk takım taraftarları için Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) binasının yanından Kültürpar'a kapı açılmasını istediler.
UEFA yetkilileri incelemeler sonunda açıklama yapma yetkilerinin bulunmadığını söylerken, Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, "Bursa için tarihi bir gün. Bugün burada UEFA heyetindeki konuklarımız 22 maddeden oluşan eksiklerin hepsini gözden geçirdi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda bazı konularda önerileri oldu. O konularda bilgi alışverişinde bulunduk" dedi. Atatürk Stadı'nın şehir içinde olmasından dolayı park sorununun yaşanacağını ve bir tek bu konuda sıkıntı yaşanacağını sözlerine ekleyen Özkıyıcı, "Ona da bir formül bulacağız" diye konuştu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Atatürk Stadı'ndaki genişletme çalışmaları ve yeni yapılacak Timsah Arena ile birlikte Bursa, UEFA standartlarında iki tane stat kazanmış olacak. Bursaspor, Bursa'ya yakışan bir başarı elde etti ve şimdi Türkiye'yi yurt dışında temsil edecek. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Atatürk Stadı'ndaki gelişmeler memnun edici" dedi.

Paylaş

0 Yorum var "UEFA'dan Bursa'ya Yakın Takip"

Yorum Gönder