Bakan Günay kaçak kazıyı inceliyor



Muğla'nın Milas ilçesinde, polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen kaçak kazı operasyonunda ele geçirilen lahit içerisinde birçok değerli eserin kaçırıldığı iddia edilmişti. İddiaları yerinde incelemek üzere Muğla'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz, Muğla Valisi Fatih Şahin'i ziyaret etti.

Valilikte, kaçırılan eserlerle ilgili detaylı bilgi vermeyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Milas'ta önemli bir buluntu var. İskender lahitden daha görkemli olduğu söylenen bir lahit, ben de bunu yerinde incelemek için Muğla'ya geldim. Orada yapacağım incelemelerden sonra konuyla ilgili açıklamayı yapacağım." dedi.

Muğla Merkez'de kurulması düşünülen bölge müzesiyle ilgili olarak Bakan Ertuğrul Günay, "Bu konuda gerekli çalışmayı yapıyoruz. İlk etapta, eserlerin çıkarıldığı bölgede kurulacak müzede sergilenmesini düşünüyoruz. Çünkü, bu bölgeden çıkartılan ve kaçırılan eserler başka ülkelerde kurulan müzelerde çok önemli bir esermiş gibi gösteriliyor. İlk etapta amacımızı eserlerin çıkartıldığı yerde sergilenmesi sağlamak." ifadelerini kullandı.

Muğla'daki kazı heyeti başkanlarının toplantısında Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık'ın şu anki kazıların durdurularak yeniden ruhsatlandırılması yönündeki açıklamasıyla ilgili Bakan Günay, "Kazıların durdurulmasını düşünmüyoruz fakat, ruhsatlandırma yönünde bir çalışmamız var. Bu konuyla ilgili Bakanlık müsteşarımız İsmet Yılmaz çalışıyor." şeklinde konuştu.

Paylaş

0 Yorum var "Bakan Günay kaçak kazıyı inceliyor"

Yorum Gönder