Vali Mutlu, Fatih'te iftar topu patlattı



Ramazan ayının ilk gününde İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki beş bin kişi Eminönü Meydanı'nda bulunan Fatih Belediyesi'nin iftar çadırında oruçlarını açtı.

İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın karşıladığı yemekte Ezo Gelin çorba, tas kebabı, pilav, ayran ve baklavadan oluşan menü ikram edilirken, Vali Mutlu, Başkan Demir ve beraberindekiler birlikte dua etti.

Fatih Belediyesi'nin Mehteren Takımı da Eminönü Meydanı'nda mini bir konser verdi. Akşam ezanının okunmasıyla birlikte Ramazan'ın ilk topu da atıldı. Burada vatandaşlarla birlikte orucunu açan Vali Mutlu, Başkan Demir ve beraberindekiler dua etti. Ramazanın ilk gününde orucunu iftar çadırında açmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Vali Mutu, bu mübarek ay vesilesiyle tüm İslam alemine sağlık, mutluluk ve barış temenni ediyorum dileğinde bulundu.

İftar saatinden önce binlerce vatandaş iftar çadırının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İftar çadırından yemek yiyenler sadece oruçlu olanlar değildi. İstanbul'da evsiz yaşayanlar ve turistler de sıraya girerek, yemeklerini yedi.

Eminönü Meydanı'nda ve Fatih Saraçhane Anıt Park'ta kurulan ramazan çadırlarında her gün 6 bin beş yüz kişinin iftarını açtığını kaydeden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşların ramazanlarını tebrik etti. Demir, Fatih Sultan Mehmet'in fermanında buyurduğu gibi şehit ve şühedanın yakınları ile ihtiyaç sahibi vatandaşların da evlerine her gün sıcak yemek götürdüklerini anlattı.

Paylaş

0 Yorum var "Vali Mutlu, Fatih'te iftar topu patlattı"

Yorum Gönder