Yıldırım: Adalet yollarını da millet açacak



Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ankara'nın Polatlı ilçesine gelen Bakan Yıldırım, AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım, Polatlı'da yapımı süren ve kısa bir süre sonra hizmete girecek olan Polatlı istasyonunu çok güzel bulduğunu söyledi.

Hükümet olarak son 7,5 yılda ''ülkenin 70 yıllık dağ gibi sorunlarını dağ gibi hizmetlere dönüştürdüklerini'' belirten Bakan Yıldırım, ''Geçtiğimiz 7,5 yıl içinde 79 yılda yapılan duble yol ve otoyolun tam iki katı yol yaptık. Türkiye otoyol ağını 6 bin 100 kilometre ile devraldık. Bugün onun üzerine 12 bin 80 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Böylece 18 bin 200 kilometre bölünmüş yola eriştik'' dedi.

Son 50-60 yıldır ihmal edilen demiryollarını devlet politikası haline getirdiklerini kaydeden Yıldırım, Türkiye'yi yüksek hızlı trenle buluşturmak gibi önemli bir hizmete imza attıklarını söyledi.

Yüksek hızlı trenin Polatlı için anlamının büyük olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Polatlı, bundan sonraki bütün güzergahlardaki yüksek hızlı tren hatlarının kesişme noktası, geçiş noktası oluyor'' diye konuştu.

Yıllardır bakımı yapılmayan demiryollarını mevcut hatlarda yenilediklerini bildiren Yıldırım, ''Böylece 1950'den buyana sürekli gerileyen, sürekli kan kaybeden, eskiyen yapıldığı zamanki hızlarını bile muhafaza edemeyen demiryolları ayağa kalkıyor'' dedi.

Eskişehir-İstanbul arasındaki yüksek hızlı tren etabıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini anlatan Yıldırım, bu etabın 2012 yılı sonuna tamamlanacağını bildirdi.

-''THY, DÜNYANIN SAYILI MARKALARI ARASINDA''-

Bakan Yıldırım, havacılıkta da son 7,5 yılda Türkiye'nin büyük gelişmeler sağladığını belirterek, THY'nin dünyanın sayılı markaları arasında yer aldığını kaydetti.

İç hatlarda uçakla seyahati yaygınlaştırdıklarını belirten Bakan Yıldırım, açık olan 23 havaalanı sayısının 47'ye yükseldiğini ifade etti.

''Adeta havayolu halkın yolu haline geldi'' diyen Bakan Yıldırım, havacılıkta elde edilen bu başarının dünyayı hayrete düşürdüğünü bildirdi.

Bilişim ve internet alanındaki gelişmelere de dikkati çeken Binali Yıldırım, Türkiye'yi bu konuda Afrika seviyesinden alıp, Avrupa'nın ilk 6 ülkesi arasına soktuklarını söyledi. 3G internet erişim hızının Diyarbakır'da Paris'ten 9 kat daha hızlı olduğunu belirten Bakan Yıldırım, Türkiye'nin 7 senede havayolu, demiryolu, karayolu ve internet konusunda katettiği mesafenin daha iyi görüldüğünü söyledi.

-''ADALET YOLLARINI MİLLETİMİZ AÇACAK''

''Yolları biz açtık. Yollarda sorun yok ama sorunlu olduğumuz bir alan var, adalet yolu. Adalet yollarını da milletimiz açacak'' diyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

''12 Eylülde tıkalı olan adalet yolları da inşallah vatandaşlarımızın, milletimizin evet oylarıyla açılmış olacak. Türkiye'ye yakışacak, Türkiye'yi Cumhuriyet'in 100. yılına taşıyacak ve demokrasimizi daha da güçlendirecek, çocuklarımızın geleceğini aydınlatacak bir anayasa değişikliği yaptık. 12 Eylül sonrası darbe anlayışıyla yapılan ve istisnasız bütün kesimlerin, bütün siyasi görüşlerin, sağcısı, solcusu herkesin değişsin dediği ama bir türlü değiştirmek için harekete geçmediği anayasayı, ilk defa millet iradesiyle yani meclis, değiştirme kararı verdi. Bu 30 yıldan beri ilktir. Daha önce anayasa değişikliği yok mu? Var. Ama bakıyorsunuz ya dış şartlar bizi zorlamış, ya da iç şartlar bizi zorlamış.''

AK Parti'nin hazırlattığı anayasa kitapçığından faydalanarak, anayasa değişikliğinin yapılacağı konu başlıklarını sıralayan Bakan Yıldırım, vatandaşlardan halk oylamasında evet oyu vermelerini istedi.

-SORULAR-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Binali Yıldırım, bir soru üzerine, istasyonun tamamlanmasının ardından bazı hızlı tren seferlerinin Polatlı'da da duracağını söyledi.

Polatlılılar'ın Sincan-Polatlı, Ankara-Polatlı arasındaki toplam 8 seferin yeni raybüslerle ve hızlı tren hattında yapılması talebi olduğunu belirten Bakan Yıldırım, bu talebi değerlendirdiklerini söyledi.

Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ''villa polemiği'' hatırlatılarak görüşünün sorulması üzerine, ''Onların arasına ben girmeyeyim'' dedi. Yıldırım siyasetteki bu tip tartışmaların vatandaşa bir şey kazandırmayacağını söyledi.

-NOTLAR-

Bakan Yıldırım, yüksek hızlı trenle geldiği Polatlı'da ilk olarak yapımı süren istasyonu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra ilçe merkezine geçen Yıldırım, esnafı ziyaret ederek hatırlarını sordu. Yıldırım, AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığının bulunduğu iş hanının girişindeki bir berbere de uğrayarak buradaki müşterilerden birinin saçını kesti. İlçe merkezinde bir takı dükkanının açılışını da yapan Bakan Yıldırım, sokakta yanına gelen ve evinin onarılmasını isteyen bir kadına da konuyla ilgileneceğini söyledi.

Paylaş

0 Yorum var "Yıldırım: Adalet yollarını da millet açacak"

Yorum Gönder