Otlu peynir bidonlarından kilolarca esrar çıktı



İstanbul polisi, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda yaklaşık iki haftalık süre içinde 226 kilogram eroin, 172 kilogram esrar, 15 kilogram kokain ile 9 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirdi. Operasyonlarda 54 şüpheliyi gözaltına alan polis ilginç ayrıntılara da ulaştı. Kokain sevkıyatının en fazla yaşandığı havayolu güzergâhında yakalanan AIDS'li bir kuryenin çantasından balık konservesi içinde 9 kilonun üzerinde kokain ele geçirildi.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gıda alışverişlerinin dikkat çekici boyutta arttığı günlerde polisin bir operasyonu alışverişin farklı bir boyutunu ortaya çıkardı. Güneydoğu'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratından yola çıkan polis, İstanbul Fatih'e kadar takip ettiği bir kamyonu durdu. Araç içinde yapılan aramada içi otlu peynir dolu olan 5 bidon ile karşılaşıldı. İlk bakışta herhangi bir anormallik olmamasına rağmen bidonları inceleyen polisler peynirler arasına zulalanmış 84 kilogram esrar ele geçirildi. Araçta bulunan kişilerle birlikte 6 kişi gözaltına alındı. Zanlıların tamamı sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

ULUSLAR ARASI UYUŞTURUCU SELİMPAŞA TEM'DE YAKALANDI

Narkotik polisinin diğer önemli operasyonu ise eroin sevkiyatına yönelik yapıldı. Yurtdışından Türkiye'ye getirilen eroinin Avrupa'ya gönderileceğini belirleyen narkotik timleri harekete geçti. Selimpaşa TEM Otoyolu üzerinde seyir halende bir TIR'ı durduran polis araçta yaptığı aramada 31 kilogram eroin ele geçirdi. Uyuşturucu ile ilgili 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonu baştan sona büyük bir gizlilik ve organize çalışma içinde yürüten görevliler aralarında uyuşturucunun sevkiyat sorumlusu, araçta bulunanlar ve Avrupa'daki ilgililerinin de bulunduğu 13 kişiyi yakaladı.

Operasyonda yakalanan B.T'nin otomobil galerileri olduğu ve birlikte çalıştıkları M.C. ve S.S' ile birlikte uyuşturucu dünyasında tanınan kişiler oldukları belirtildi.

HEM ZEHİR HEM HASTALIK TAŞIDI

İstanbul'daki uyuşturucu yakalamalarında her dönem önde gelen kokain kuryesi vakalarına yenileri eklendi. Ancak bu sefer yakalanan kişiler hem ele geçirilen uyuşturucu miktarı hem de taşıyıcıların taşıdıkları hastalıklarıyla dikkat çekti. Atatürk Havalimanı'ndaki 3 ayrı operasyonda yabancı uyruklu 3 uyuşturucu kuryesi gözaltına alındı. Toplam 15 kilogram 300 gram kokain ele geçirilen operasyonların en dikkat çekeni Nijerya uyruklu J.O.A isimli kadına yönelik oldu. Zanlının valizinde yapılan aramada 9 kilogram 300 gram kokain ele geçirildi. Kokaini valizindeki balık konservesi içine saklayan J.O.A gözaltına alınarak sağlık kontrolüne götürüldü.

Zanlının yapılan kontrollerinde AIDS virüsü taşıdığı ortaya çıktı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı tutuklandı. Diğer iki kurye üzerindeki aramalarda da 6 kilogram kokain ele geçirildi.

Paylaş

0 Yorum var "Otlu peynir bidonlarından kilolarca esrar çıktı"

Yorum Gönder